30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

AKP'nin Niğde adayı kim?

Erdoğan, eski Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu'nu AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde partisinin 13 ilde belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, eski Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu'nu AK Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan etti.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada belediye başkan adaylarını, ''Somurtan değil güler yüzlü başkan olun'' sözleriyle uyardı.

Belediye başkan adaylarına, "Türkiye genelinde sadece ve sadece hizmetlerimizi anlatacağız" diye seslenen Başbakan Erdoğan, "Geçmişi kötülemek enkaz edebiyatı yapmak cek, caklarla konuşmak; bu bizim tarzımız değildir. Biz eserlerimizle konuşuruz. Sadece hizmetlerimizle konuşacağız. Millet ak ile karayı görecek tercihini buna göre yapacaktır" şeklinde konuştu.

Adayları, "Hem çalışkan, hem de somurtan belediye başkanı olunmaz. Hem çalışkan hem tebessüm eden bir belediye başkanı olacaksınız" sözleriyle de uyaran Erdoğan, adaylardan halkla yakın temas kurmalarını ve halktan kopmamalarını da istedi.

13 ildeki adaylar

Erdoğan'ın kamuoyuna belediye başkan adayı olarak ilan ettiği isimler şunlar:

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı; Mustafa Eyiceoğlu (Eski milletvekili), Aydın; Mustafa Avcın, Bartın; Emin Özkan, Batman; Ziver Özdemir, Çanakkale; Murat Efe, Çorum; Muzaffer Külcü (Eski milletvekili), Düzce; İsmail Bayram, Kahramanmaraş; Mustafa Poyraz, Kırıkkale, Veli Korkmaz; Mardin; Beşir Ayanoğlu, Muğla; Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu (Eski milletvekili), Niğde; Faruk Akdoğan, Siirt; Kasım Ceylan."

Erdoğan, İstanbul'un ilçelerinde ise şu isimleri açıkladı:

''Avcılar; Cafer Sezgin, Beylikdüzü; Yusuf Uzun, Beykoz; Yücel Çelikbilek, Eyüp; İsmail Kavuncu, Üsküdar; Mustafa Kara."

Bu açıklamayla birlikte AK Parti'de, 16 büyük şehirden sadece Diyarbakır adayının ismi açıklanmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Çorum ve Muğla'da 22. Dönem'de AK Parti Milletvekili olan ancak 22 Temmuz'da liste dışı kalan 3 isim belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Erdoğan'dan Maraşlılar'a 'kahraman' hatırlaması

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş adayını açıkladıktan sonra partililerin, "Maraş seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine, "Oldu mu şimdi, 'Maraş' diyorsunuz. 'Kahraman'a ne oldu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sırasıyla illeri sayarken, "Şimdi sıra geldi" demesinin ardından Niğde'den gelenlerin, "Şimdi Niğde'ye geldi" diye bağırması üzerine, gülerek, "Nereye geldi. Yok ya daha Ankara'dayız" yanıtını verdi.

Erdoğan, İstanbul'un Beykoz ilçesinin adayı Yücel Çelikbilek'in arka taraflarda kaldığını görünce, "Arka taraftan şöyle öne doğru gelsin bakalım. Yücel Bey böyle gerilerde falan kalırsan biz yandık. Sen tecrübelisin aman ha" dedi.

Erdoğan, Çelikbilek'e ayrıca, "Gerçi ailesinden aldığı oy bile ona yeter" diye seslendi.

Erdoğan, Üsküdar adayını açıklarken, Niğde adayı açıklandığı sırada ayağa kalkanların tekrar ayaklandığını görünce, ''Biz yanlış mı gördük. Demin siz Niğde için de kalktınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın bu sözü üzerine, ayağa kalkanların, "Üsküdar Niğde omuz omuza" sloganı attığı duyuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 16:03:12
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 09:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?