30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Altyapı çalışmaları tam gaz

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, çalışmaları devam eden belediyecilik hizmetlerini yerinde inceleyerek, yaz kış demeden çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.

İlk olarak sinyalizasyon çalışmaları tamamlanan DİTAŞ kavşağında incelemede bulunan Başkan Akdoğan; düzenlemelerle ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı.

İstasyon Caddesi'nde devam eden kilitli parke, bordür, kaldırım ve orta refüj düzenlemelerini de yerinde inceleyen Akdoğan, "Güz sezonu başladı ama güzün de, kışın da devam edecek işlerimiz var" dedi. İstasyon Caddesi için MEDAŞ ile görüşme yaptıklarını ve enerji nakil hatlarının yer altına alındığını, içme suyu şebekesini de yenilediklerini ifade eden Başkan Akdoğan, "Kaldırım ve asfaltlama çalışmalarını önümüzdeki günlerde yapacağız. 25 yıldır bu caddeye el atılmıyordu. İlk bulduğumuz fırsatta burayı çalışma alanımız olarak ilan ettik ve on gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Kentin trafik sorununu çözmek için sinyalizasyon düzenlemelerini tamamladık. Şu anda DİTAŞ kavşağında kontrollü geçiş başladı. Bulvarı asfaltlama çalışmamız sürüyor, bordür çalışmasını tamamladık. Burayı 20 gün içinde tamamlamış olacağız. Ayrıca şehir genelinde yaptığımız asfaltlama çalışmalarımız da sürüyor. Mevsimsel olarak koşullar şu an çok uygun olmadığı için sıcak asfalt yapılamıyor ancak hava şartları elverdiği ölçüde çalışmalarımız devam edecek. Hüdavent Hatun Türbesi çevresinde yapılan yeşil alan ve park düzenlemesiyle türbenin çehresi değişecek. Otoparkımızı da Kasım ayı sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Hem türbenin görüntüsünün güzelleştirilmesini, hem her iki yoldan görülmesini sağlayacağız, hem de bu parkın Niğde'ye yakışır şekilde yeniden düzenlenmesini sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:33:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nigdeli IP: 88.224.216.xxx Tarih : 12.11.2009 15:26:16

Sayın Baskanım, niğdenin su kanalizasyon hatlarını değiştiriyorsunuz güzelde. Döşediğiniz su borusu 18cmlik su borusu. diyorsunuzki  niğdenin 100yıl ihtiyacını karşılayacak su kanalizasyon hattı döşüyoz. ama bu döşenen hattın 100yıl gitmiyeceğini sizde bende biliyorum. değiştirdiğiniz alt yapı ancak 10yıl dayanır yani 10yıl sonra niğdenin alt yapı sorunu tekrar devam edecek. alt yapıyı yenilemişken kanalizsyon hattı en az 1metre. plastik pvc kanalizasyon borusu olacak su borusuda en az 50cm olacak bilginize.