2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Arsenikli su kuyuları kapatıldı

Niğde'nin içme suyunda arsenik olduğunun tespit edilmesi üzerine analiz raporu bozuk çıkan su kuyuları kapatılırken, yeni kuyular birbirlerine bağlanıyor.

Arsenikli kuyuların kapanmasıyla birlikte Hıdırlık bölgesinde yaşayan vatandaşların mağdur edilmemesi için su hattı döşeme çalışması başlatan Niğde Belediyesi, şebekeleri birbirine bağlayarak su sorununu çözmek istiyor. Amas Bağları bölgesindeki içme suyu kuyularının Hıdırlık mevkiindeki su depolarına bağlanması için 5 bin metrelik yeni su hattı döşemesi yapılacak.

Yeni su hattı ile İlhanlı ve Nar mahallelerini besleyen su kuyularının takviye edileceğini ifade eden Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, “Halkımızın ihtiyaçlarına çözüm noktasında çalışmalarımız devam etmektedir. Kapattığımız su kuyularının yerine yedeklerini devreye sokmaktayız. Bu nedenle Amas bölgesinde bulunan su kuyularının Hıdırlık mevkiinde bulunan su depolarına bağlanması için su hattı döşeme çalışmalarını başlattık. Yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda olacak su hattı için 400'lük standartlara uygun borular kullanılmaktadır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:30:09
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 14:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?