2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Arsenikli su tartışması sürüyor

Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, arsenik oranının yüksek olduğu belirtilen içme suyu kuyularının aynı gün kapatıldığını, halen kullanılmakta olan suyun temiz olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın, Niğde'nin içme suyunda yüksek oranda arsenik bulunduğunu açıklamasının ardından arsenik oranının yüksek olduğu belirlenen iki kuyunun acilen kapatıldığını belirten Belediye Başkanı Zeren, birinci ve en önemli vazifelerinin insan sağlığına verdikleri önem olduğunu söyleyerek, "Su ile ilgili bütün çalışmalarımızı yapmış durumdayız. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen '47 ve 48 numaralı kuyularınızda arsenik oranı yüksek' yazısı üzerine aynı gün belirtilen kuyuları kapatıp resmi yazısıyla Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdik. Bütün kuyuların tekrar numuneleri alındı. Tekrar tahlil sonuçları yapılacak" dedi.

Bu kuyularda arsenik oranın yüksek çıkmasına anlam veremediğini ifade eden Zeren, "Bir 2 ay önce yapılan tahlil sonucunda normal çıkmıştı. Yedek kuyularımız hazır durumda, Sağlık Bakanlığı'na tekrar tahlilleri yaptırdık. Diğer kuyularımızda şuan hiçbir problem yok. İçme suyumuz içilebilecek bir kalitede, arsenik oranı düşük, elimizde raporlar var. Vatandaşlarımız sakin olsun. Mübarek Ramazan-ı şerifte vatandaşlarımız rahatlıkla sularını içebilir" diye konuştu.

Spekülasyonları kapalı su satıcılarının kullanabileceğinin altını çizen Zeren, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen tahlil sonuçlarının yine olumsuz çıkması durumunda hazır yedekte bekletilen kuyuların devreye gireceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 18:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayri ünal IP: 88.254.86.xxx Tarih : 27.09.2008 21:41:32

nigdeli biri olarak arsenik konusu biraz üzdü ama başkanımızın acıklamaları memnuniyet verici çalışmalarında başarılar dilerim ankarada yaşıyorum gercekden cok şirin bir kent olmuş çalışmalarından dolayı başkanı bir belediyecı olarak kutluyorum ramazan bayramamınızı tebrik ederim tüm hemşerilerimin selamlar