6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Aşçılık kursu tamamlandı

NİĞMEK AŞÇILIK KURSU TAMAMLANDI

Niğde Belediyesi tarafından açılan aşçılık kursu tamamlandı. Kursiyerler, hazırladıkları birbirinden leziz yemeklerle davetlilere ziyafet verdi.

Niğde Belediyesi ile İş-Kur işbirliğiyle gerçekleştirilen aşçılık kursu 18 Ekim - 8 Aralık tarihleri arasında yapıldı. 25 kursiyerin katıldığı aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan 23 kursiyer, Hüdavent Hatun Sosyal Salonunda düzenlenen törenle sertifika aldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kursiyerlerin alanında uzman aşçı Hayri Bayındır'dan çeşitli yörelerin mutfaklarından değişik tatlar öğrenmenin yanı sıra, günlük 15 TL ücret alarak aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi. Başkan Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak bu yıl bir çok önemli projenin altına imza attık. NİĞMEK adı altında meslek edindirme kursları düzenledik. Bu kurslarımızı zaman zaman İş-Kur İl Müdürlüğü ile zaman zaman Niğde Belediyesi olarak kendi bünyemizde açtık. Sosyal açıdan da kültürel açıdan da yine ilimizin diğer ihtiyaçları bakımından da değerlendirirsek Niğde Belediyesi bu yıl hep ilklerin altına imza attı, biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Meslek edindirme kursları çerçevesinde takı tasarımından, ebru kursuna, bilgisayarlı ön muhasebeden, web tasarımı ve aşçılık kursuna kadar birçok alanda insan odaklı hizmeti başlattıklarını vurgulayan Akdoğan; "İş bulma imkanı biraz daha kolay olsun düşüncesiyle bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yine özellikle organize sanayi bölgemizde yapılan yatırımlara ara eleman yetiştirmek için almış olduğumuz 50 tane tekstil makinesinin kullanılacağı kurs açacağız. Açacağımız kurs ile her bir kurs süresince 50 tane kursiyere organize sanayide iplik üzerine, dokuma üzerine iş imkanı sağlayacağız. Niğdemize özellikle dışarıdan gelmek isteyip ama yetişmiş eleman bulamama endişesinden dolayı gelmeyen yatırımcılara da bu noktada biz destek olacağız" diye konuştu.

Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin Niğde Belediyesinin desteğiyle hazırladığı yöresel yemek ve tatlı çeşitleri davetlilere ikram edildi.

NİĞMEK AŞÇILIK KURSU TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 18:39:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 18:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?