3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Atatürkçü Düşünce Derneği'ne çağrı

Ülkemizde değişik il ve ilçelerde olduğu gibi Niğde ve Bor’da Atatürkçü Düşünce dernekleri var. Bu derneklerde Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş saygın kişiler yer alıyor.

Atatürk ilke ve devrimlerinin bilinçli savunucusu bu kişiler memleket sever ve ülkeye yararlı hizmetleri de olanlar.Kıt olanakları ile ellerinden geldiğince Atatürk öğretilerini topluma yansıtma çabası içinde bulunuyorlar. Ülke genelinde bu derneklerin faaliyeti bulunmasına karşın örgütlülükleri üye sayıları sınırlı olması nedeni ile çok fark edilmiyor.. Gelir olanakları da çok olmayınca kutlama, anma ve benzeri çabalardan öteye çok büyük organizasyonlarda derneğin adı bulunamıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneğinin o nedenle "şunu neden yapmadı yada yapamıyor" demek doğru olmaz ama Niğde için birkaç önerim olacak.Çünkü maddi bir yönü olmayan konularda belki akla gelen ama uygulamasına çok tanık olmadığımız alanlarda girişim önerisinde bulunacağım. Dernek Atatürk adı bulunan yerler ile ilgili ilgili kurum ve kuruluşlar çalışmalarını izleyip eksikler konusunda temenni yazısı yazabilir. Örneğin NİĞDE-BOR arasında 30 yıldır ATATÜRK ormanı tabelası bulunan alanda önemli bir bölüm "Niğde Kent Ormanı" adı ile bölünüp ayrılıyor. Bir yerde Atatürk Ormanı yarısı yeni bir tanım ile şekilleniyor. Acaba neden "NİĞDE ATATÜRK KENT ORMANI" yerine "kent ormanı" diye yazıldığını dernek sorabilmelidir.
Aynı yerde Atatürk Ormanı tabelası Niğde Orman Şefliği tabelası yanında çok çok küçük boyutta kalmaktadır. En azından dernek bu yere Atatürk Ormanı Tabelasını Orman Şefliği tabelası ile aynı boyna olmasını sağlayamaz ise bir iş adamına rica edip o boyda yapılarak yerine konmasını sağlayamazmı? Atatürk Ormanı tabelası öylesi küçük ve diğer tabelalar içinde görünmez kalmış ki.

Bor’da Atatürk Caddesi var. Yılardır bu cadde bakımsız. Keza Bor Atatürkçü Düşünce Derneği Belediye Başkanına bir yazı ile acaba bu yolda ne zaman düzenlemeye gidilecek diye sorsa yanlışmı olur? Atatürk düşünceleri ile yaşaması yanında adı bulunduğu yerlerde de saygı gereği yapılması gerekenler yok mu?

Atatürkçü Düşünce Derneği il genelinde Atatürk adı ile anılan cadde, bulvar, okul, yapı,orman gibi alanların durumu hakkında da yetkilileri uyarması doğru olandır diye düşünüyorum.

Aslında bu konu derneğin bir görevi yada yapması gerekenler arasında yer bulmalıdır. Her birim, her kuruluş Atatürk adı anıldığı her konuda hassas ve dikkatli olması gerekir. Atatürk adı verilen bir doku mutlaka o adı taşıyacak özellik ve önemde ele alınması da esastır. Salt isim vererek iş yapmış olunmaz.

Atatürk Caddesi, Atatürk Orman Alanı, Atatürk Parkı gibi tanımlarda Atatürk adı ile buluştuğunda yakışır özellik ve değerde bakımlı düzenli kılınmalıdır. Yıllardır izler, gözler satır arasında da olsa konuya dikkat çekeriz ama yazmakla anlatmak olmadığına göre bu kere Atatürkçü Düşünce Derneği bir girişim yapar ise belki sonuç alınır diye düşündüm. Atatürk bizim düşüncesi ve önemsedikleri ile yolumuzu aydınlatan bir ışıktır .öğretici ve bilgi doludur. Atatürk adı verilen yerlerin halini görse idi o yerleri bakımsız kılanlara keşke “kendi adınızı yazsa” idiniz derdi diye düşünüyorum.

Ömer Fethi Gürer
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 11:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?