2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Ayak sağlığına Çin tehtidi

Niğde Ayakkabıcılar ve Tamirciler Odası Başkanı Ahmet Ayteş, ayak sağlığı ve ülke ekonomisi için Çin malı ayakkabıların kullanılmaması gerektiğini savundu. 

Başkan Ahmet Ayteş, ayak problemlerinde önemli bölümün, ayakkabı seçiminden kaynaklandığını ifade ederek, bilinçli ayakkabı seçiminin oluşabilecek bazı sağlık problemlerini engellediğini belirtti. Öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabı seçilmesi gerektiğinin altını çizen Ayteş, "Rastgele, 'Sonradan genişler' düşüncesiyle alınan ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bazı ayakkabıların basma bozukluğu, tırnak batması, ayak mantarı, nasır, parmaklarda şekil bozukluğu, yorulma, bilek burkulması, ayak, bacak ve bel ağrısına neden olabildiği bilinen bir gerçektir" dedi.
 
Ayakkabı seçerken model ve renkten önce ayakkabının rahatlığına, doğal malzemelerden imal edilmiş olmasına özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Ayteş, "Ayakkabıların, ayakla temas eden kısımlarında sentetik malzeme kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmelidir.
Çünkü sentetik malzemeler hava geçirmediği için ayak sağlığına zararlıdır. Çin'den ithal edilen ve suni malzemelerden imal edilen ucuz ayakkabılar insan sağlığı için tam bir tehdit oluşturmaktadır. Bu ayakkabıların tamamına yakını naylon yani bir başka değişle sentetik malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Hava geçirmeyen ayakkabılarla hem ayak sağlığınıza zarar vermeyin, hem de Türk malı ayakkabıları kullanarak ülke ekonomisine, kendi kesenize katkı sağlayın. Toplum olarak ülkemizi koruyalım ve burayı Çin'in çöplüğü olmaktan kurtaralım. Çin mallarını satın almayalım. Yerli malı kullanarak Türk halkına istihdam sağlayacağımızı unutmayalım" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 13:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?