3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Az kalsın yanlış cenazeyi gömüyorlardı

Niğde’de bir kişi, Devlet Hastanesi morgundan babasına ait cenazeyi almak isterken, yanlışlıkla başkasının cenazesini aldı. Yanlış cenaze toprağa verilmeden düzeltilirken, yanlış cenazeyi alan şahıs, üzüntüyle yanlış cenaze aldığını söyledi.

Niğde Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Mevlüt Sevindik’in (73) cenazesi, hastanenin morguna kaldırıldı. Bu sırada evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybeden Mustafa Öztürk’ün cenazesi de hastanenin morguna konuldu.

Babasının cenazesini alıp Havuzlu Köyü’ne götürerek defnetmek isteyen Suat Öztürk, morg görevlilerinin gösterdiği cenazeler arasından bir tanesini babası olarak teşhis etti. Yıkanarak tabuta konulan cenaze, defnedilmek üzere yola çıktığı sırada Mevlüt Sevindik’in cenazesini almak için yakınları geldi. Sevindik’in cenazesini bulamayan yakınları ve morg görevlileri, durumu hastane yönetimine bildirdi.

Hastane yetkilileri, defnedilmek için Havuzlu Köyü’ne götürülen cenazeyi hastaneye geri çağırdı. Her iki tarafın yakınlarına tekrar teşhis ettirilen cenazeler, gerçek sahiplerine teslim edilirken, Suat Öztürk hatanın kendisinden kaynaklandığını, üzüntüyle yanlış karar verdiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 16:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?