2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Baba yadigarı bu 'övünç' oldu

Niğde’de, Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen törende, bir şehit astsubayın kızına Devlet Övünç Madalyası verildi.

Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü törenleri, sabah Niğde Şehitler Mezarlığı’nda yapılan anma töreniyle başladı. Şehitlik programının ardından Garnizon Komutanlığı’nda şehit ailelerine ve yakınlarına ikramlar yapıldı.

Askeri gazinoda yapılan törende, 16 Mayıs 2001’de Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait Casa tipi askeri uçağın Malatya-Akçadağ yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan İstihkam Başçavuş Kazım Nadir Türkmen’in kızı İrem Türkmen’e, Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Madalya töreninde konuşan Vali Beder, her günün 18 Mart gibi olması gerektiğini belirtti. Her yaratılanın ölümü muhakkak tadacağını ifade eden Beder, "Ancak mertebelerin en yükseğini elde ederek bu dünyadan göçmek var, sorgusuz sualsiz cennete gitmek var. Vadesi gelip göçenlere genellikle yakınları ağlıyor, fakat şehit olanların acısını hepimiz yaşıyoruz. İnşallah bu ülke bir daha savaşa girmek zorunda kalmaz ama sıkıntılar karşısında her Türk aslında bir askerdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 21:17:03
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?