30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Bakan hayırsever okullarını açtı

BAKAN ÇUBUKCU'NUN NİĞDE ZİYARETİ

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Niğde'de hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılışlarını gerçekleştirdi.

İlk olarak il merkezinde hayırsever Muzaffer Özenç tarafından yaptırılan Kız Meslek Lisesi Özenç Kardeşler Uygulamalı Anaokulu'nun açılışını gerçekleştiren Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, genç nüfusu ile dünyanın dikkatini çeken Türkiye'nin şayet bu nüfusu iyi yönlendiremezse başına bela olabileceğini söyledi. Hayat boyu öğrenmenin ilk temelinin 0-6 yaş aralığında atıldığını, bu nedenle okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Çubukçu, "Bu dönemde çocuklara iyi bir eğitim verilmesi, olumlu çevre şartlarının sunulması, çocuğun fiziksel ve zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini tamamlamasında çok önemli. Dolayısıyla bu dönem çocuğun gelişmesinde kritik bir yer işgal etmektedir" dedi.

Türkiye'nin genç nüfusu ile dikkatleri üzerine çeken bir ülke olduğunu vurgulayan Çubukçu, genç ve dinamik nüfusun iyi eğitilmesi halinde ülkenin önünün açılacağını ifade ederek, bu nüfusun olumlu yönlendirilememesi halinde çok sıkıntı çekileceğini vurguladı. Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, hayırsever işadamı Muzaffer Özenç'e plaket vererek, anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Çubukçu ayrıca, Bor ilçesinde hayırsever Rasim Dede tarafından yaptırılan 12 derslikli ilköğretim okulu ile merkeze bağlı Yıldıztepe beldesinde hayırsever Zeynep Erden tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışını gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, açılışların ardından karayolu ile Nevşehir'e gitti.

BAKAN ÇUBUKCU'NUN NİĞDE ZİYARETİ
BAKAN ÇUBUKCU'NUN NİĞDE ZİYARETİ
BAKAN ÇUBUKCU'NUN NİĞDE ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 21:32:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 22:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYSEL AYDIN IP: 94.54.98.xxx Tarih : 22.11.2009 13:03:00

Bor'da  genç yaşta okul yaptıran Harım Mahallesi'nden Şenol Bengü  babası Veli Bengü adına yaptırdığı okulu  iki yıldır resmi açılışı yapılmadı? Acaba öğrencisi olduğu okula sahip çıkan, okuyamadığı için okul yaptıran Şenol Bengü için bir  bakanın katılımı ile okulun açılmasını   bir vefa borcu olarak  tüm Bor halkı olarak bekliyor. Yoksa  Okul yaptıranlarda eş dost ahbab ilişkisi ile ödüllendiriliyor?