30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Bakan Özak Niğde'de

BAKAN ÖZAK NİĞDE'DE

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bir dizi inceleme ve açılış için Niğde'ye geldi.

Bakan Özak, Vali Alim Barut, AK Parti Milletvekilleri İsmali Göksel, Muharrem Selamoğlu, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Belediye Başkanvekili İdris Bayram, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile şube ve daire amirleri tarafından karşılandı.

Valilik önünde kendisini bekleyen kalabalıkla tokalaşan Bakan Özak, polis merasim mangasını selamladı. Valilik makamında Vali Alim Barut'tan brifing alan Bakan Özak,

beraberinde gelen Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık'tan da Niğde'ye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi aldı. Niğde Üniversitesi'nin 13 bin öğrencisiyle spor alanında önemli bir potansiyel teşkil ettiğini belirten Bakan Özak, kentin İl Özel İdaresi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasındaki koordinasyon sayesinde spor salonları ve spor kompleksleri açısından oldukça iyi bir durumda olduğunu söyledi. Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık ise, en kısa sürede Bolkar Dağı eteklerinde bulunan kayak

merkezine teleski yapılacağı ve Niğde'nin kayak sporunda bir merkez haline getirileceği müjdesini verdi.

Bursa'da yaşanan grizu patlamasına çok üzüldüğünü dile getiren Bakan Özak, çalışmaların devam ettiğini ancak haberlerin iyi olmadığını belirterek, "Ekmek paralarını, bizler için yerin altında kazanan ancak kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Çok az bir ümit olsa da, diğerlerini inşallah kurtaralım istiyoruz. Ancak büyük bir ihtimalle patlama anında hepsini kaybettik gibi geliyor. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Spor salonlarının devri için imzalanan protokolün ardından bir basın mensubunun, "Trabzonspor'da başkanlık mı, yoksa Bakanlık yapmak mı zor" sorusuna gülerek cevap veren Bakan Özak, "İnsana hizmet etmek çok gurur verici. Biz millete hizmetkarız. Gerçekten orada da insana hizmet ediyorduk, burada da aynısı geçerli. Başkanlık döneminde belli bir kitleye, Bakanlık döneminde ise tüm Türkiye'ye hizmet etme imkanımız var. İki tarafın da zorlukları farklı ama takdiri sizlere bırakıyorum" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Niğde Belediyesi'ne geçen Bakan Faruk Nafiz Özak, yol boyunca vatandaşlarla selamlaştı. Kendisini karşılayan Belediye Başkan Vekili İdris Bayram ile makama geçen Bakan Özak, burada da Trabzonspor'da yaşadığı profesyonel futbol anılarından söz etti. Bakan Özak şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un ilk profesyonel oyuncusuyum. 1967 yılında. Lige çıkarken takım kaptanıydım. Şenol Güneş hocanın da takım kaptanıydım. En son şampiyonlukta ise yöneticiydim. Kısacası sporun her kademesinde bulundum. Burada bir Süleyman Seba, Özkan Sümer var başka da bir kulüpte bu yok."

Bakan Özak, buradan da AK Parti İl Binası'na geçti.

BAKAN ÖZAK NİĞDE'DE
BAKAN ÖZAK NİĞDE'DE
BAKAN ÖZAK NİĞDE'DE
BAKAN ÖZAK NİĞDE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 13:34:05
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 13:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?