2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, tekvandoda başarılı sonuçlar alan sporcuları makamında kabul ederek, altın ile ödüllendirdi.

Niğde Valiliği'nde gerçekleştirilen ödül törenine, AK Parti İl Başkanı Faruk Akdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile derece alan sporcular, aileleri katıldı.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programı içerisinde değişik tarihlerde Çanakkale ve Rize'de yapılan şampiyonalarda derece alan sporcuların gösterdiği başarının örnek alınması gerektiğini ifade eden Vali Sebahattin Öztürk, "Çocuklarımızın, miniklerde ve yıldızlarda derece almaları bizi son derece mutlu etti. Bu yavrularımızın hazırlanmasında emeği bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu tür başarıları, hem ilimizin adını duyurmada, hem de vatandaşlarımızın spora olan bakışlarını değiştirmede son derece önemli görüyorum" dedi.

Sporun çocuklar üzerindeki etkisini, sosyal hayatına verdiği şekli izah etmeye bile gerek olmadığını savunan Vali Öztürk, "Her alanda, yani ruhsal ve psikolojik yönleriyle çocuklarımızın hayatında olmazsa olmazlar arasında bulunması gereken spor, geleceğin teminatı çocuklarımızın kendine olan güvenlerini artırmakta ve hayata bakışını da değiştirmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 37 kiloda yıldızlar Türkiye üçüncüsü Ceren Ataç ile 29 kiloda yıldızlar Türkiye ikincisi Güler Ergül'e ve 30 kiloda minikler Türkiye üçüncüsü olan Mert Baykurt'a valilik ve sponsorları tarafından cumhuriyet altını ve madalya takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceren atac IP: 78.168.35.xxx Tarih : 25.12.2008 09:45:57

rıze yıldızlar turkıye 3. mınıler bursa turkıye 3 edırne uluslar arası 1. canakkale mınıkler turkıye sampıyonu yanı 1. cok eksık yazmıssınız duzeltmek ıstedım tesekkur ederım