30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Başarıyı Artırma Projesi başlıyor

NİĞDE'DE BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ YENİDEN BAŞLIYOR

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, 2009-2010 eğitim öğretim yılında başarıyı üst sıralara taşımak için eğitimde başarıyı artırmak projesini bu yıl da devreye soktu.

Niğde Valisi Alim Barut'un talimatı ile başlatılan "Eğitim-Öğretimde Başarıyı Artırma Projesi", Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar başkanlığındaki 8 kişilik özel ekip tarafından bütün okullarda tanıtılıyor. Niğde merkez ile ilçe, köy ve kasaba okullarının tek tek ziyaret edildiği program dahilinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne düşen görevler, okul müdürleri ve öğretmenlere düşen görevler ile öğrenci ve velilere düşen görevler anlatılacak.

Eğitimde, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, haftanın dört günü alanında uzman 8 kişilik bir ekiple il genelindeki okulları dolaştıklarını ifade etti. Projenin amacının il genelindeki eğitim durumunun arzulanan seviyeye çıkartılması ve geçen yıl yakalanan başarının üstüne konarak sürdürülmesi olduğunu söyleyerek; “Sınavlarda başarılı sonuçların alınması ve projenin canlı tutulması için birebir görüşmelere önem veriyoruz.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sayın valimizin önderliğinde başlatılan proje kapsamında konusunda uzman rehber öğretmenlerden oluşan 8 kişilik bir komisyon kurduk. Başarı için işin içerisine veliler mutlaka katılmalı. Eğitim ve öğretimde kaliteyi yakalarsak sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda da düzey yükselecektir” dedi.

Kırsalda yaşayan çocukların Anadolu ve Fen gibi liselere yönlendirilmesine çok önem verdiklerinin altını çizen Yaşar; “Bunun olabileceğini, oralardan da bu okullara öğrencilerin gelebileceğini velilere ve öğrencilerimize anlatıyoruz. Sonuçta biz her öğrencimizin en az liseyi bitirmesini amaçlıyoruz. Eğitim fedakarlık işidir. Kendimize güvenerek ekip ve takım ruhu ile başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 13:31:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 13:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?