30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Başbakan otoyol açtı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağlayacak olan Kemerhisar-Pozantı otoyolunun açılışını gerçekleştirdi.

Niğde mitinginin ardından seçim otobüsü ile otoyol alanına gelen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihi bir an yaşadığını söyledi.

Niğde, Nevşehir, Adana ve Osmaniye'yi diğer bölgelere bağlamanın hayalini gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Avrupa'yı Ortadoğu'ya bağlayan en zor dönemeçlerden birini aşıyoruz. Bu yol 66 kilometreden oluşuyor, ancak özellikle bu bölgede yaşayan şoförlerimiz bu yolun ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Ulukışla'da kar yağdığı zaman bu yol geçit vermiyordu. Bu yol birçok şoför için kötü hatıralar taşıyor. Velhasıl bu yolun hikayesi çok uzun. Bu yolu tatlı ve acı hatıraları ile geçmişe havale ediyoruz. Çünkü yol medeniyettir" dedi.

Türkiye'yi Atatürk'ün belirttiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalıştıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Yol demek sanayi, turizm, ticaret, kalkınma demektir. Bugünün Türkiye'sinde şoförlerimizi bu yollara mahkum etmek istemiyoruz. Biz bu anlayışla hareket ettik. Göreve geldiğimizden beri yolu olmayan, suyu olmayan köy kalmayacak dedik ve kalmadı. Ülkemiz için son derece önemli olan yolların açılışını yaptık. Bolu Tüneli gibi önemli tünelleri hizmete açtık. 6,5 yılda 9 bin 468 kilometre duble yol gerçekleştirdik. Nereden nereye geldiğimizi görmek açısından bu rakam çok önemli" diye konuştu.

Açılış töreni öncesi canlı yayınla İstanbul'a seslenen Başbakan Erdoğan, İstanbul'un gözbebeği olduğunu ve bu şehir için ne yapılsa az olacağını kaydetti.
Otoyolun açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, Ereğli-Pozantı arası yol çalışmasının Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan ve buradan da Ortadoğu'ya uzanan çile yolunu modern bir hale getirdiklerini söyledi. Günlük 17 bin aracın yol aldığı ve 1 saat 40 dakika süren 66 kilometrelik yolu 30 dakikaya indirdiklerini dile getiren Yıldırım, "Bu çalışma ile sadece yakıttan sağlanacak olan tasarruf yıllık 110 trilyon liradır. Bölünmüş yolları açarak kazaları azaltıp, hayatla birleştiriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, törende Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 41 yol ve kavşağı da hizmete açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 21:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?