30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Başgardiyan cinayetinin arkasındaki sır

Niğde'de başgardiyanı öldürerek cezaevinden firar eden 2 katil zanlısının, yeniden suç örgütüne katılmak için ses getirecek eylemlerde bulunarak firar ettikleri iddia edildi.

Niğde Tarım Açık Cezaevi'nde görevli Başgardiyan Abit Tüber'i (43), 5 Mart 2009 günü akşam saat 22.30 sıralarında devriye görevi yaptığı sırada cezaevine nereden soktukları belirlenemeyen tabanca ve tüfekle yakın mesafeden ateş edip ölümüne neden olarak kaçan Umut A. ve Hüsamettin K. isimli katil zanlılarının iyi halden tahliyelerine az bir süre kala merkezi Mersin'de bulunan bir suç örgütüne yeniden katılmak için ses getirecek eylemlerde bulunmak adına öldürdükleri öne sürüldü.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede katil zanlılarının plakası belirlenemeyen bir otomobil ile kaçtıkları, bir gece Niğde'de saklanarak değiştirdikleri araçla Tarsus'a gittikleri bildirildi. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı şu ana kadar yakalanamayan zanlıların en kısa sürede yakalanması için yurt genelinde yakalama emri çıkarttı.

Katil zanlılarından Umut A.'nın, müessir fiil, adam öldürme, ruhsatsız ateşli silah ile mermileri satın alma veya taşıma bulundurma suçundan Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 29 yıl 12 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldığı, iyi halden tahliyesine 3 yıl 4 ay kaldığı, Hüsamettin K.'nın ise aynı mahkeme tarafından, adam öldürme suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve iyi halden tahliyesine 2 yıl kala Başgardiyan Abit Tümer'i katlettikleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:36:00
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 17:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?