6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Belediye meslek edindirecek

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN MESLEK EDİNDİRME KURSU

Niğde Belediyesi ile Niğde İşkur İl Müdürlüğü, imzalanan protokolle meslek edindirme kurslarında ortak hareket etme kararı aldı.

Niğde Belediyesi bünyesinde oluşturulan NİĞMEK (Niğde Meslek Edindirme Kursları) ile çeşitli kurslar açılmaya başlandı.

Web Tasarım, Bilgisayarlı Ön Muhasebe, Kent Rehberliği kurslarını İşkur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açan Niğde Belediyesi, NİĞMEK bünyesinde de Ebru kursu ve Takı Tasarım kursu açacak. İnsanların elinde bir mesleğinin olmasının iş bulmasını kolaylaştıracağını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, herkesin bu kurslara katılabileceğini ifade ederek, “Web tasarım kursu İşkur desteğiyle gerçekleştirilecek olan bir projedir. Katılımcılar kurs başına 15 lira gibi bir cep harçlığı da alacaklar. Onun dışında yine Niğde Belediyesi'nde NİĞMEK bünyesinde Takı Tasarım ve Ebru kursu açacağız. Bu yaz kurslar artırılarak devam edecek” dedi.

Kursların 24 Haziran Perşembe günü başlayacağını kaydeden Başkan Akdoğan, “Kurslarımız 1 Ağustos tarihine kadar sürecek. Her biri meslek sahibi olacak olan kursiyerlerimizin iş bulmaları daha da kolay olacak. İnsanın elinde bir mesleği olması onun iş bulmasını daha kolay bir hale getirir” diye konuştu.

Öte yandan, İşkur İl Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi işbirliğiyle açılacak Web Tasarım kursu için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İşkur İl Müdürü Mustafa Toköz karşılıklı protokol imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 19:39:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 16:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?