6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Belediye mezbahası kapatıldı

HİJYENİK ŞARTLARI TAŞIMAYAN BELEDİYE MEZBAHASI KAPATILDI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hijyenik şartları taşımayan ve üçüncü sınıf özelliklere sahip olan belediye mezbahasının kapatıldığını söyledi.

Niğde'nin Bucakçayır mevkisinde bulunan belediyesi mezbahasının faaliyetlerine son verildi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin mezbaha konusunda bugüne kadar şanssız bir il olduğunu savunarak, yapılacak yenileme çalışmaları ile kentin İç Anadolu bölgesinde mezbaha konusunda odak haline getirileceğini bildirdi. Üçüncü sınıf görüntüsü, sıhhi ve hijyenik olmaması ile tehlike arz eden belediye mezbahasının faaliyetlerine son verdiklerini ifade eden Başkan Akdoğan, "1 Haziran 2010 tarihi itibariyle buranın faaliyetlerini durdurduk. Tarım Açık Cezaevinin bünyesinde bulunan ve teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı bu mezbaha geçici süreyle vatandaşlarımızın hizmetinde olacak" dedi.

Belediye bünyesinde ve kontrolünde bir mezbaha olmasının şart olduğuna dikkat çeken Akdoğan, "Bu düşünceyle eski mezbahada gerekli revizyonları yapacağız. Makinelerini yenileyeceğiz, İl Tarım Müdürlüğünün de onaylayacağı şekilde hijyenik koşulları yerine getireceğiz ve böylece halkımızın hizmetine sunacağız. Niğde hayvancılık alanında gelişen bir il. Şu anda özel sektör olarak üç dört tane ayrı ayrı hayvancılık noktasında büyük yatırımların olduğunu görüyoruz. Yine organize sanayi bölgesinde yapılan küçük entegre tesislerinin olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Niğde hayvancılığa bu noktada yöneliyor. İlimizde belediyemize ait bir mezbahanın da olması gerektiğini biliyoruz. Bu konuda Ereğli ilçesi tekelleşmiş durumda. Ciddi paralarla kesimler gerçekleştiriliyorlar. 2010 yılı sonuna kadar modern mezbahayı tamamlayıp şehrimize kazandırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:15:01
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 13:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Misafir IP: 88.247.247.xxx Tarih : 9.06.2010 16:11:04

Darısı Bor Mezbahasının başına.