30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Belediye su alacaklarının peşinde

Niğde Belediyesi, biriken su alacaklarını tahsil etmek ve abone olmadan su kullanımının önüne geçmek için harekete geçti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediyenin kurumsal bir yapıya kavuşturulması için bir takım düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ve düzenli olarak borcunu ödeyenlerle ödemeyenlerin tespit edileceğini söyledi.

Birikmiş borcu olanlara taksitlendirme yolu açık olmak üzere tahsilat işlemlerine hız verileceğini ifade eden Başkan Akdoğan, "Bu kapsamda bugüne kadar su borçlarını düzenli olarak ödeyen ve ödemeyen vatandaşlarımızın tespitini yapıyoruz. Birikmiş borcu bulunan birçok vatandaşımız var. Bu borçların ödenmesi için 22 Mayıs Cuma günü mesai bitimi son gün. Biz hiç kimsenin mağdur olmasından yana değiliz. Bu nedenle süreyi uzun tuttuk. Ayrıca su borçları olan vatandaşlarımız bütün borçlarını ödeyemeyecek durumdaysalar, bunun için de çözüm var. Bu noktada da taksitlendirme imkanı sunuyoruz" dedi.

Belediye hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar arasında ayırımcılık olmayacağına değinen Başkan Akdoğan, "Bir tarafta borcu olup da düzenli olarak ödeyen, diğer tarafta ise yıllardır borcunu aksatıp da ödemeyen vatandaşımız var. Ödemeyenlerin ve abone olmadan su tüketenlerin sayısı oldukça fazla. Biz şu anda borçlu vatandaşımıza bir el uzattık, onlara bir fırsat sunduk. Borçlarının tamamını ödemek yada yeniden yapılandırmak için belediyemize gelmeyenler için bu tarihten sonra yasal hakkımızı kullanmak zorunda kalacağız. Çünkü burada borcunu düzenli olarak ödeyen vatandaşımızın hakkı söz konusu" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 10:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?