30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Belediyeden 'Alo Engelli' hattı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, seçimlerden önce engellilere verdiği sözleri unutmadığını belirterek, modern bir bina tahsis edeceklerini ve "Alo Engelli" hattını kuracaklarını söyledi.

Türkiye Sakatlar Birliği Niğde Şube Başkanı Aydın Yıldırım ve bir grup engelli Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini iletti. Engellileri bir çatı altında toplamak istediklerini dile getiren Aydın Yıldırım, bir araya gelip görüşebilecekleri, birlikte vakit geçirebilecekleri bir mekanlarının olmamasının büyük eksiklik olduğunu belirterek, “Seçimden önce sözünü ettiği Alo engelli hattı projesi'nin hayata geçirilmesi talep ediyoruz” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, engelli sporcuların ve diğer vatandaşların bir araya gelebilmeleri için gerekli olan mekanın şu anda belediyenin mevcut binasından tahsis edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Ancak kısa süre içinde modern imkanlara sahip konforlu bir mekanı, gerekirse sıfırdan yaparak engellilere tahsis edeceğiz. İlk meclis toplantısında sağlık, spor ve çevre komisyonunun kurulması için teklif vereceğim. Bu komisyon eliyle engelli sporcular dahil, sporun ve sporcuların desteklenmesi için belediyenin üzerine hangi görevler düşüyorsa yerine getirilecek. Sizleri sahipsiz bırakmayacağız” diye konuştu.

Seçimden önce sözünü verdiği hiçbir projeyi hasır altı etmeyeceğini vurgulayan Akdoğan, bu projeler arasındaki "Alo Engelli Hattı" projesinin en geç altı ay içinde hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?