30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Belediyeden çifte atılım

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, her anlamda kurumsal kimliğini yitirmiş, borç içinde yüzen bir belediye devraldıklarını belirterek, bir taraftan borçları ödemek, bir taraftan da söz verilen yatırımları gerçekleştirmek için ciddi bir mücadelenin içine girdiklerini söyledi.

Niğde Belediye Başkanlığı görevinin ilk 4 ayını değerlendirmek için Kent Ormanında parti teşkilatı ile bir araya gelen Faruk Akdoğan, göreve başlar başlamaz ilk uygulamaya koydukları projenin belediyenin mali yapısını yeniden düzenlemek olduğunu belirtti.

Önceki dönemde Niğde Belediyesi’nin İller Bankasından gelen ödeneğin dışında günlük 15-20 bin TL arasında geliri bulunduğunu ifade eden Akdoğan, “Bunu ilk 3 ay içerisinde 3 kat artırarak 50-60 bin TL seviyelerine yükselttik. Bu belediye çalışanlarımızın ve Belediye Meclis üyelerimizin gayretli çalışanları ile oluşmuştur. Peki bu yeterli mi, hayır asla yeterli değil. Niğde Belediyesinin fakir bir belediye olduğu gerçeğinden kaçamayız. Çevre illere baktığımızda durumumuzun ne olduğunu çok daha net görebiliyoruz. Belediyeye ait kent merkezinde ciddi gayrimenkuller olmadığı, ciddi kira getiren mülklerinin olmadığı ortada. Ancak bu bizim için bir engel değil. Biz kanunlar çerçevesinde kente hizmet etmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

Belediyenin 60 trilyona yakın borcunu ödemek için yoğun bir çabanın içine girdiklerini, öte yandan da seçim döneminde vaat edilen yatırımları da hayata geçirmek için çalıştıklarına değinen Akdoğan, “Borcumuzu kapattığımızı söyleyemeyiz ama borç ödeme planını oluşturarak çarkı döndürebilir bir seviyeye geldiğimizi rahatlıkla ifade edebilirim. Bugüne kadar 15 kilometre mıcır asfalt attık. 1 milyon TL bir ödenek ayırarak bu ay sonuna kadar sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız. Kentin en önemli sorunu alt yapı sorunudur. Kanalizasyondan içme suyuna, yağmur sularının tahliyesine kadar birçok alanda çok sıkıntımız var. Tabi bunları her gün biraz daha azaltıyoruz. Geldiğimiz ilk günlerde içme sularında kullanılan asbestli boruları değiştirerek sağlığa uygun şebeke döşemesi yaptık. Yıl sonuna kadar devam edecek çalışma ile yaklaşık 3 milyon TL tutarında bir ödenekle kent merkezindeki şebeke sorularını yenileri ile değiştirmiş olacağız. Niğde Belediyesi ne yazık ki geçtiğimiz dönemlerde kurumsal kimliğini neredeyse kaybetme noktasına gelmiş. Gelişi güzel işletilen bir belediye görüntüsü içerisindeydi. Buna son vermek için, vatandaşa sunulan hizmet kalitesini artırmak için bir takım radikal tedbirler aldık. İnsanlarımız elektrik faturalarını nasıl zamanında ödüyorlarsa, içme suyu faturalarını da zamanında ödemelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Kaçak su kullanımının önünü kesmek için oluşturduğumuz timlerimiz yine ilk 3 ay içerisinde 3 binin üzerinde abonenin kayıt yaptırmasını sağladı” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet uğur IP: 85.106.202.xxx Tarih : 27.08.2009 02:39:12

Yahu kardeşim ne zaman bu seçilen siyasetçiler bir önceki yönetime çamur atmadan çalışacaklar acaba.Sen daha iyisini yap millet seni methetsin daha ortada fol yok yumurta yok, kendini övme. ben niğdeyi gördüm öncesinide biliyorum sonrasınıda göreceğiz sayın başkan pek umudum yok ama yinede başarılar inşallah o şehrin itibarını artırırsınınız.