3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Belediyeden mini referandum

Nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin tüzel kişiliklerini iptal eden yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte bir sonraki seçimlerde tüzel kişiliğini kaybedecek olan Niğde'nin Fertek Belde Belediyesi, mahalle olarak Niğde'ye bağlanmak veya köy olarak kalmak için imza kampanyası başlattı.

Türkiye'nin okumuşluk oranı en yüksek beldesi olarak tanınan Fertek, köy olmak veya mahalle olarak Niğde'ye bağlanmak için kendi kararını vermek için toplandı. Belediye binası önünde toplanan kalabalık grup, açılan imza kampanyasıyla son kararı verecek.

İmza kampanyası öncesi vatandaşlara köy olmakla mahalle olarak Niğde'ye bağlanmak arasındaki farkları anlatan Fertek Belediye Başkanı Mahmut Şafak, 5747 sayılı yasayla yetkilerin belediye encümenine verildiğini ancak alınacak kararın vebal taşıması nedeniyle son kararın burada yaşayan vatandaşlar tarafından verilmesini uygun bulduklarını söyledi.

Fertek'in belediyelik vasfını kaybetmemesi için çok mücadele ettiklerini ifade eden Şafak, "Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan sayımlarda ne yazık ki nüfusumuz 2 binin altında çıktı. Kararı verme yetkisi yasa gereği belediye encümenine ait fakat bizim vereceğimiz karar sizin isteklerinizi yansıtacak mı, bundan tam emin değiliz. O nedenle sorumluluk almamak ve vicdani rahatsızlık yaşamamak için son kararı sizler verin" dedi.

Açılan imza çizelgesinin ev ev dolaştırılarak oy hakkı bulunan herkese imzalatılacağını kaydeden Şafak, "İşte demokrasi budur. İki gün boyunca herkese imzalatılacak ve çoğunluğun aldığı karar belediye encümeni tarafından uygulanacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar imza çizelgesine isim, soy isim ve kararını yazarak imzaladı. Meydanda yapılan imzalamanın ardından çizelgeler ev ev dolaştırılarak çoğunluk kararı aranacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 17:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin alper öztürk IP: 88.226.135.xxx Tarih : 9.05.2008 00:49:36

sözkonusu referandum sonucunu merak ettim. konuyla ilgili bilgisi olanlar lütfen yorum eklesinler. teşekkürler...