30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Belediyeden muhtarlara çağrı

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN YÖNETİŞİM ÇAĞRISI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, vatandaşın belediye ve personeline güvenir hale geldiğini belirterek, muhtarlara kenti beraber yönetme çağrısında bulundu.

Niğde Belediyesi Meclis salonunda 23 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, muhtarlardan mahalleleri ile ilgili sorunları dinledi.

Periyodik olarak bütün mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişare toplantıları yapacaklarını kaydeden Başkan Akdoğan, önem ve aciliyet sıralaması yaparak taleplerin çözüme kavuşturulacağını vurguladı.

Faruk Akdoğan, başkanlık koltuğuna oturdukları günden bu yana halkın belediyeye ve personeline güven duymaya başladığını ifade ederek, “Bir yerde başarıyı yakalamanın en önemli unsuru güveni sağlamaktır. Artık belediyede bir takım işler rayına oturdu. Sabit düşüncelerden kurtulup açılımcı olmayı başardık. Bizim öncelikli amacımız vatandaşın belediyeye olan güvenini sağlamaktı. Bunu başardığımızı görüyorum. İşte tam burada muhtarlarımız devreye giriyor. Bugün 'Niğde'yi hep birlikte yönetiyoruz' sözünün gereğini yerine getiriyoruz. Muhtarlıklar, yerel yönetimlerin en küçük ama en önemli birimleridir. Dört yıllık bir çalışma performansının sonucunda gerçekten Niğde'mizin çehresini, vizyonu ve misyonunu değiştirmek bizim ve sizin elinizde diye düşünüyorum. Bunun gereğini yapmak başta bana, müdürlerimize, başkan yardımcılarımıza, personelimize düşüyor. Ondan sonra ise sizlere düşüyor. Bu memleket, bu şehir, bu insanlar bizim. Hep beraber insanlara, insanlığa, şehrimize hizmet edeceğiz, birlikte yöneteceğiz” dedi.

Halkın belediye ile rahatça iletişim kurabileceği 24 saat sorun ve şikayetlerini yapabileceği, Açık Kapı'nın hizmete girdiğini vurgulayan Başkan Akdoğan, “Bundan sonra atacağımız her adıma dikkat etmemiz gerekiyor. Halkımızın belediyeye güvenini, itimadını ve inancını arttırmak sizin ve bizim elimizde. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Yerimizde saymayı asla düşünmedik. Her gün biraz daha ileri gideceğiz. Bundan başka bir seçeneğimiz yok, çünkü ikinci bir Niğde yok. Biz burada doğduk burada öleceğiz, çocuklarımız da burada yaşayacak, burada para kazanacak ve burada harcayacak. O zaman bu şehri yaşanabilir bir yer haline getirmek, insanlarımızın yüzünü güldürmek, dışardan gelen misafirlerimizin kafasında oluşabilecek bir takım soru işaretlerini ve ön yargıları kaldırmamız lazım. Onun için muhtarlarımız, belediye çalışanlarımız ve ben bu belediyeyi hep birlikte idare edeceğiz, beraber yöneteceğiz ve hep birlikte insanların hayır duasını alacağız” şeklinde konuştu.

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN YÖNETİŞİM ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 14:14:01
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?