8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Belediyeden ödeme atağı

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN ÖDEME ATAĞI

Niğde Belediyesi personele ve piyasaya olan tüm borçlarını ödedi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, eski rakamla 10 trilyon gibi bir paranın ödendiğini belirterek önemli bir mesafe katettiklerini belirtti.

Niğde Belediye binası önünde düzenlediği açık hava toplantısı ile belediye işçilerine müjde veren Başkan Akdoğan, seçimden önce ne söylediyse bugün aynısını yaptıklarını belirtti. “Hiçbir arkadaşımızı mağdur etmeyeceğiz, hiçbir arkadaşımızı işinden, gücünden, ekmeğinden etmeyeceğiz. Niğde Belediyesinde çalışan arkadaşlarımızın alacakları paraları günü gününe ödeyeceğiz ve gelir seviyelerini yükselteceğiz” diye verdikleri sözleri bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akdoğan; “Bugünün önemli bir gün olduğunu belirtmek istiyorum. Niğde Belediyesi'nin tarihinde mutlaka önemli gün olmuştur ama son zamanlarda olmadığını ifade edebilirim. Sadece sendikalı işçilerimizin ikramiye tutarı 2010 yılından kalanlarla beraber 2011 yılı da dahil 700 bin lira. Yani eski rakamla 700 milyar. Bugün itibariyle tüm işçilerimizin alacaklarına ne kadar ikramiye alacakları var ise hesaplarına geçmiştir. 208 sendikalı işçimiz var. Toplam 700 bin lira ikramiyeyi kişi başı bölersek 3 ile 3 bin 500 lira arasında ellerine para geçmiştir. Bunun dışında baktığımız zaman yine piyasaya olan borçlarımızın tamamını ödemiş durumdayız. Niğde Belediyesi'ne iş yapan müteahhitlerimiz, mal satan tüccarlarımız, esnaflarımız bugün itibariyle alacaklarını almış durumdalar. 10 milyon lira civarında bir parayı Niğde Belediyesi'nin hesaplarından Niğde piyasasına aktarmış bulunuyoruz. Niğde Belediye Başkanı olarak çalışanlarımız ve Niğde halkı adına Genel Başkanımız ve Başbakanımıza bu imkanı bize sağlamış olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye bünyesinde şirket elemanı olarak çalışanların ne kadar alacağı var ise yine onların alacakları da ödendi. Torba yasası olarak bilinen 6111 sayılı yasa gereği Vergi Dairesine olan borcumuzu da yeniden yapılandırdık. SGK'ya olan borcumuzu yeniden yapılandırdık. Bizim döneme ait olan borçların tamamını ödemiş bulunuyoruz. Önceki dönemden kalan borçların büyük bölümünün durduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Diğer yandan memurlar içinde sosyal denge sözleşmesi yaptıklarının altını çizen Akdoğan; “Belediye memurlarımızın durumunu da iyileştireceğiz. Belediye personelimiz Niğde'nin iyiliği için, gelişmesi için çalıştığından dolayıdır ki, biz bu imkanları sağlıyoruz. Bu aslında personelimize sağladığımız bir imtiyaz değil. Bu belediyenin görevi yani bunlar personelimizin hakkı. Kamuoyuna duyurmak istediğim diğer bir konu ise, kamu görevini yerine getiren belediyemizin de ikinci şahıslardan olan alacakları mevcuttur. Belediyeye borcu olan vatandaşımızın borçlarını torba yasası kapsamında yapılandırmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının sonunda belediye çalışanları adına Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Belediye Başkanı Akdoğan'a çiçek vererek teşekkür etti.

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN ÖDEME ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 08:08:03
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 09:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RİSK IP: 78.187.173.xxx Tarih : 28.03.2011 17:38:35

kaynaklarında ifadesi gereklidir.nereden geldiği nasıl ödedndiği şeffaf yönetim anlayışı gereğidir.saygılar