6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Belediyeden restorasyon atağı

NİĞDE BELEDİYESİNDEN RESTORASYON ATAĞI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tarihi ve kültürel yapısıyla ön plana çıkan Kadıoğlu Konağı'nın aslına uygun olarak restore ettirilerek, 'Belediye Kültür Evi' haline dönüştürüleceğini söyledi.

Niğde Belediyesi, Aşağı Kayabaşı Mahallesi'nde bulunduğu sokağa kendi ismini veren Kadıoğlu Konağını, yapılacak çalışmanın ardından Belediye Kültür Evi haline dönüştürecek. Sokakta öncelikle olarak içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenileyerek alt yapı sorununu çözen Niğde Belediyesi, sokağın tarihi dokusuna uygun parke taşı döşedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Kadıoğlu Sokak, tarihi bina tescili noktasında önemli bir sokağımız. Bu sokağa, tarihi özelliklerine uygun şekilde Arnavut taşı döşüyoruz. Yaptığımız bu çalışma içerisinde sokağın kaplaması gerçekleştirilirken, bordür ve yağmur suyu akarları da yapılarak sokak tarihi özelliklerine uygun bir şekilde düzenlenmektedir. Sokak içinde bulunan tarihi Kadıoğlu Konağı'nın ve restoreye ihtiyacı olan sokaktaki diğer evlerin restorasyonunu da Niğde Belediyesi olarak sağlayacağız. Kadıoğlu Konağını Niğde Belediyesi mülkiyetine almak için girişimlerde bulunduk. Yüzde 80'lik bölümünü hallettik. Kalan kısmını kamulaştırmak suretiyle Niğde Belediyesine alıp restorasyonu yapılacak. Konağın işlemleri tamamlandıktan sonra Niğde Belediyesi Kültür Evi haline getirilerek, halkımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 17:11:01
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 00:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?