30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Belediyeden yol çalışması

Niğde Belediyesi kent merkezindeki trafik akışının rahatlatılması için ana arter ve yan yolları genişletme çalışmaları başlattı.

Şehir girişlerinde yapılan düzenleme çalışmaları çerçevesinde Kayseri Caddesi, Kızıklı Fabrikası önünden başlayarak demiryolları üst geçidine kadar genişletiliyor. Rahman Camii yanından itibaren açılacak yol ile şehir tarafından gelen araçlar eski Kayseri yoluna bağlanacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Gümüşler kavşağı ile Rahman Camii arasındaki mesafede, kaldırım ve orta refüj çalışmaları kapsamında yeniden ölçüm yaparak Rahman Camii yanında bulunan yolun yeterince kullanılmadığını ve şahsa ait arsaların yola ciddi manada dahil olduğunu gördük. Planlamamız içerisinde yer alan bu bölgenin çift yön haline getirilmesi için çalışmaları başlattık. Yaptığımız ölçümler sonucu yol mesafesinin genişleyeceği sınırımıza geldikten sonra bu bölgeye çift yön yapacağız. Kayseri caddesinden üst geçide çıkan virajı daha kullanışlı bir hale getirmiş olacağız. Üst geçidin çıkış bölümünde bulunan ve yol olarak görülen arsayı işgal eden evler kaldırılacak ve yol inşaatı hemen başlayacak. Böylece hem Ata sanayi, hem Ditaş, hem de diğer yerleşim birimlerine kolay yoldan ulaşımı sağlamış olacağız. Kayseri Caddesi'nin üst geçide bağlantı bölümünde yedi metrelik genişletme çalışması yapılacak. Genişletme çalışmaları sonucu bu bölgede trafik rahatlayacak” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 13:30:38
Güncelleme :20 Temmuz 2009 Pazartesi 13:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nigdeli IP: 88.254.214.xxx Tarih : 5.08.2009 14:29:47

Yapılırsa, çok güzel olur. o bölgenin ihtiyacıydı zaten ama üst geçitin altındaki yol tren yolunun yüzünden çok dar. aslında o üst geçit tamamen yıkılacak. yerine daha uzun bir üst geçit yapılacak üst geçitin altındaki yol. çift yol olacak. köprünün altındaki yol dar olduğu için ve sürekli yüklü araçların o yolu kullandığı için o bölgede sürekli kaza oluyo. birde. eski hayvan pazarının olduğu yerde 5 tane yol bir noktaya bağlı ve kimin nereye gideceği belli değil Sayın Belediye başkanım eski hayvan pazarının önündeki yola bir çözüm bulsanız. çok iyi olur