2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Beyatlı, Niğde Kalesi'nde anıldı

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yahya Kemal Beyatlı'nın ölümünün 50. yıldönümü anısına Niğde Kalesinde anma programı düzenlendi.

Programa Vali Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Hanlar İden, Niğde Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, Mümin İnan, İç İşleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri, Orhan Tavlı, İbrahim Avcu, Talip Yel, Mahmut Demirtaş, Niğde Üniversitesi Rektörü Hazma Uygun, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AK Parti İl Başkanı Faruk Akdoğan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programının açılış konuşmasını yapan Vali Sebahattin Öztürk, " Niğde’de sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında bu yıl Yahya Kemal’in ölümünün 50. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye çapında programlar düzenlenmektedir ve yıl boyunca devam edecektir. İlimizde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile Kültür ve Sanat Derneği tarafından böyle bir etkinlik düzenlenmiştir. Ünlü Şair Yahya Kemal Beyatlı, Ülkemizin yetiştirdiği en büyük şairlerdendir, hem geçmişimizi hem bugünümüzü bize eski şiirimizin rüzgârıyla seslendiren, bizlere hatırlatan ve kaybettiğimiz değerleri yüzyıllar boyunca hatırlatacak olan şiir ve eserleriyle yeri doldurulmaz bir şairdir. Onun için kendisine Türk Milleti adına minnet ve şükran borçluyuz. Yahya Kemal’in birçok şiirinin, onun olduğunu bilmesek bile, şiirlerinin adlarını biliriz ve çoğu şarkılarda söz olarak kullandığımızı da biliyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Vali Öztürk, “Neyazık ki bu büyük Şair Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde fazla bilinmese de bizim daha doğumuzdaki Türkiye Cumhuriyeti Devletlerinde daha çok sevilir, hatırlanır, değer bulur, hafızalara nakşedilmektedir. Bu anlamda yeniden kendimize gelmeye ve kültür abidesi olan Yahya Kemal Beyatlı ile irtibatımızı yeniden kurmamıza ihtiyacımız var. O bakımdan ümit ediyorum ki bu gece buraya katılanlar nezdinde güzel bir akşam geçireceğinizi umuyorum” dedi

Daha sonra Yahya Kemal Beyatlı’nın eserlerinden şiir dinletisi ve bestelenen şarkılardan oluşan müzik ziyafetinden sonra, sanatçılara Vali Öztürk ve diğer protokol üyelerince plaketler verilerek geceye son verildi

Niğde Valiliği
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 10:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?