6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Bilgi işlem merkezi yenilendi

NİĞDE BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MERKEZİNİ YENİLEDİ

Niğde Belediyesi, bilgilerin güncel tutulması ve vatandaşların işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilmeleri için bilgi işlem merkezini yeniledi.

Niğde Belediyesi bünyesinde bulunan Bilgi İşlem Servisini teknolojik gelişmelere uygun bir şekilde yeniden düzenledi. e-belediyecilik hizmetlerini online olarak sunan Niğde Belediyesi, web sitesine girenlere, belediye hakkında istediği bilgiye ulaşması, belediyede gerçekleştirebileceği işlemleri yapması, öneri, istek ve şikayetlerini iletmesine imkan sağlıyor. Sistem yenileme çalışmalarında belediye binası dışındaki kabloları da kaldıran ekipler, bağlantı ağları daha sistematik ve düzenli hale getirdi. Merkez hizmet binasında bulunan sistem odası ile lokal ve dış hizmet birimlerinde atıl halde bulunan data ve zayıf akım altyapı kabloları, çevre birim ve ünitelerini son teknoloji ile yenilendi.

Yapılan yeni düzenleme ile vatandaşların dijital ortamda belediye hizmetlerine daha rahat ve güvenli erişilmesinin önü açıldığını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Dijital ortamda vatandaşlarımız belediyemize ait her türlü borçlarını ödeyebilmektedir. Talep ve önerilerin yine aynı ortamdan sağlandığı e-belediye uygulaması ile birlikte günün 24 saati hizmet veren t-belediye ve yapılan protokoller çerçevesinde hayata geçirilen bankaların internet şubeciliği üzerinden su borçlarının ödenebilmesinin sıhhatli bir şekilde sağlanabilmesi için dijital ortamda yönetilebilir bir yapı tesis edilmiştir” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kullanım ömrü dolan ve yönetilebilir bir omurga yapısına sahip olmayan belediyedeki sistem ağı altyapısının yenilenerek kurumsal kapasitenin artırılmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 16:31:02
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 16:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?