30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Bilinçsiz ilaçlamaya dikkat!

Niğde'de faaliyet gösteren Hizmet Tarım İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Sami Ege, bilinçsiz kullanılan kimyasal ilaçlar ile gübrelerin meyveye yarardan çok zarar verdiğini söyledi.

Hizmet Tarım İşletmelerinin çağın koşullarını yerine getirerek hızla organik tarıma geçtiğini, tek bir uygulamayla toprağa ve yaprağa uygulama yapılarak üründe en üst düzeyde verim almayı başardıklarını belirten Sami Ege, “Bütün bu uygulamaları teknik olarak yapmaktayız. Bitki besinini, vitaminini ve savunma sistemini güçlendiren diğer etmenlere karşı bitkinin mukavemetini sağlayan tüm işlemleri tek uygulamayla sonlandırıyoruz. Kurak iklimlerde ve aşırı sıcaklarda toprağın su kaybını en aza indiriyoruz. Topraktaki organizmal ve mikroorganizmal yaşantıyı artıran, hem çimlenmede, hem de ürün gelişiminde yardımcı olacak uygulamalar yapmaktayız” dedi.

BİLİNÇSİZ UYGULANAN ZİRAİ İLAÇLAR VE GÜBRELER MEYVE VE SEBZEYE ZARAR VERİYOR

Ülkemizdeki toprakların kendini kısa sürede yenilemeye meyilli olduğunu ve bu konuya büyük önem verdiklerini vurgulayan Sami Ege, “Bilinçsizce uygulanan zirai ilaçlar, kimyasal gübreler ve su kullanımı, hastalık evresi yokken bile toprağa ve dolayısıyla meyve ve sebzeye yarardan çok zarar vermektedir. Bütün bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde danışmanlığın yanında uygulamalarımızla çiftçilerimizi bilinçlendirip daha sağlıklı ve bol ürünler elde etmelerini sağlamaktayız. Bitkilerin gelişmesine engel olan etmenlerin ortadan kaldırılması ve bitki gelişiminin hızlandırılması, çok daha leziz ve ürün kalitesi olarak büyüklüğünü, verimini artırıcı uygulamalarımızla bölgede ve kısa sürede Türkiye'de hizmet kalitemizi göstermek amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Hizmet Tarım İşletmelerinin temel ilkesinin, başta çiftçiler olmak üzere tüm ülke topraklarında en iyi ve en kaliteli ürünü, maliyeti en asgari düzeyde tutularak, ürün çeşitliliği ve organik olması da dikkate alınarak gereken uygulamaları Türk tarımına sunmak olduğunun altını çizen Ege, “Hizmet Tarım, organik tarım ve organik hayvancılık süt üretimine krize rağmen çok büyük yatırım yaparak 2009 yılını kapatacak ülkemize, ekonomiye ve sağlıklı tarımsal ürünler üretmede lider olmaya devam edecektir. Her şeyin para olmadığını, önceliğin hizmet olduğunu ispatlamış bir kuruluş olarak başarıdan sonra kazanmayı hedeflemiş bir şirketiz. Önce hizmet ve başarı sonra birlikte kazanç. Prensibimiz bu ve hep böyle olacak” diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 14:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?