8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Bir sonraki iktidarız!

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk milletinin 1960 ihtilalinin mağdurlarından Menderes'i, Polatkan'ı ve Zorlu'yu hatırladığını ancak o günün zalimleri olarak tarihe geçenleri hafızasından sildiğini söyledi.

Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, toplanan kalabalığa hitap etti. Konuşmasında hükümeti ve muhalefeti eleştiren Kurtulmuş, siyasetçilerin görevinin sadece darbelerin yıldönümlerini hatırlamak olmaması gerektiğini, eğer darbelerle hesaplaşmak isteniyorsa 27 Nisan'la, 12 Mart'la ve 28 Şubat'la da hesaplaşmak zorunluluğu doğduğunu belirterek; "Hiç kimsenin aklının ucundan bile geçiremeyeceği bir şekilde düzenlemelerin yapılması gerekir. Öncelikli olarak Türkiye'de son 9 yıldır iktidarda olan ve sürekli olarak bürokratik oligarşi ve darbecilerle hesaplaştığını söyleyen iktidar bir türlü adım atmıyor. 12 Eylül ile hesaplaşmak demek, sadece Kenan paşayı yargılamak değildir. Aradan 9 ay geçti hiçbir düzenleme yapılmadı. HAS Parti yeni Türkiye'yi kurarken öncelikle halkı sistemin sahibi haline getirmekle işe başlayacak ve bunun için de yeni bir Anayasa yapılacaktır. Ama Anayasa'yı da kapalı kapılar arkasında partiler yapmayacak. Partilerin Anayasa teklifleri olur ama halkın Anayasa'sı olur. 12 Eylül'ün bütün siyasi rejimi değiştirilecek ve sadece oy verme mekanizmasına dönüştürülmüş olan bu millet sistemin sahibi olacak. Yeter artık diyoruz. Bugün Menderis'i yeniden anıyor, yeter söz milletindir diyoruz. Türkiye'de söz yeterince milletin midir? Bu şehrin kalkınma kararlarını siz mi alırsınız? IMF ve Dünya Bankası söyler siz onların kararlarını alırsınız. İşte HAS Parti diyor ki, 1950 yılında söylenen yeter söz milletindir sözünü söz olmaktan çıkaracağız ve sistemin sahibi bizzat milletin kendisi olacaktır" dedi.

 "TARIMSAL DESTEKLEMELER İKİ KATINA ÇIKARILACAK"

Adaletsiz kalkınmadan adaletli kalkınmaya geçişi hep birlikte sağlayacaklarını kaydeden Kurtulmuş, "Bu milleti öyle bir ekonomik cenderenin içine aldılar ki, önce tarımı tasfiye ettiler. Şeker pancarına, tütüne kotalar koydular. İnsanlar ekemiyorlar ve ekseler de kar elde edemiyorlar. Türkiye'de şekeri, tatlandırıcıyı ve mısırı ithal ediyoruz. Türkiye'de ülke öyle bir noktaya geldi ki, her şeyi dışarıdan alalım diyorlar. Anguslar olmasaydı kurban kesecek hayvan bile bulamayacaktınız. HAS Parti'nin ekonomi programında tarım ve hayvancılığa büyük önem veriliyor. Tarımsal desteklemeler iki katına çıkarılacak. Tarımsal destekler ürün bazlı olacaktır. Et Balık Kurumu gibi kurumlar yeniden canlandırılacak ve milletin emrine verilecektir. Birlikler desteklenecek ve güçlendirilecektir. 10 yılda 2.5 milyon insanımız, esnafımız dükkan kapatmak zorunda kaldı. Anadolu insanı kan ağlıyor. Türkiye'de eski parayla 300 katrilyon liralık mal girdi. Bu mallar girince de esnaf iş yapamaz hale geldi. Türkiye'de kur politikaları nedeniyle sanayi durdu. Üretimin, istihdamın, hakça paylaşımın ve bölüşümün olduğu yeni Türkiye'yi kurmak zorundayız" şeklinde konuştu.

 "HAS PARTİ BİR SONRAKİ İKTİDAR OLACAKTIR"

İktidara geldiklerinde Türkiye'de toplumsal barışı sağlayacaklarını, hiçbir yurttaşın öteki sayılmayacağını, herkese eşit ve özgür yurttaşlık hakları vereceklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Biz bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için de gönüllü birlik projesini açıkladık. AK Parti'nin hayali İstanbul'u Manhatten yapmaktır. Bizim hayalimiz ise Nevşehir'de Niğde'de çalışan işsiz kardeşimle, Hakkari'deki çoban kardeşimin hepsinin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir Türkiye'yi kurmaktır. Seçime 15 parti giriyor ama sadece üç partiye yardım yapılıyor. 1 milyar lira yardım AK Parti'ye veriliyor. Kalkınmada haksızlık yaptıkları gibi siyasette de haksızlık yapıyorlar. Bizim arkamızda helikopterimiz ve uçağımız yok. Bir tırımız ve bir de otobüsümüz var. Bizim seçim beyannamemiz de var. Biz partilere devletten yardım edilmesine karşı çıkıyoruz. Sizin vergilerinizle birileri neden uçak, helikopter ve lüks arabalar alsınlar. Bu Allah'tan revamıdır, hak mıdır, adalet midir? Partiler milletin hayrına olan icraatlar yapmak için va rdır. Bunlar sürekli kavga ediyorlar. Milletin hayrına iş yapmıyorlar. Bir de oylarınızı bölmeyin diyerek kavga ediyorlar. İşsizliği nasıl önleyeceksin. Yeni bir Anayasa'yı nasıl yapacaksın. Bütün bunları anlatmıyorsun. Sonra da oyları bölmeyin diye milletten oy istiyorsun. Bizim kitabımızda ayrım yok. HAS Parti bir sonraki iktidar olacaktır" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından partisinin Niğde teşkilatı tarafından halı dokuması Türk bayrağı ve kendisinin resmi bulunan karakalem çalışması hediyelerini kabul eden Kurtulmuş, cuma namazını kılmak için merkez Dışarı Camii'ne geçti. Ardından partilileri tarafından onuruna verilen yemeğe katılan Kurtulmuş, buradan sonraki miting durağı olan Nevşehir'e gitti.

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ NİĞDE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 15:01:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 20:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?