3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Birbirlerini görmeden yarıştılar

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, eğitimin insan hayatında vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu söyledi. Niğde’de, Görme Engeliler İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması yapıldı.

Yarışmaya Niğde, Ankara, Tokat ve Konya’dan 5 okul katıldı. Görme engelli öğrenciler, 4 kişilik gruplar halinde 2 saat boyunca birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

Yarışma sonucunda Konya Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim Okulu 80 puanla birinci oldu. Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu ikinci, Tokat Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Bilgi yarışmasının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, eğitimin insan hayatının vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirterek, engelli de olsa çocukların eğitim ihtiyacının her zaman karşılanması gerektiğini söyledi.

Devletin bütün çocukların eğitimine çok büyük önem verdiğinin altını çizen Yaşar, "Normal okulların yanında özürlü vatandaşlarımızın eğitiminin sağlanması için çeşitli okullar açılmıştır. Görme engelliler için ilk eğitim programı 200 yıl öncesine dayanmaktadır. Ülkemizde ise bu eğitim ilk defa 1889 yılında İstanbul’da başlatılmıştır. Günümüzde görme engelli okullarının sayısı 15’tir ve bu okullarımızda bin 200 öğrencimiz eğitim ve öğretim görmektedir. Çocuklarımıza iyi bir ortam, iyi bir imkan hazırlanır, onların hizmetine sunulursa başaramayacakları hiç bir şey yoktur. Onlarda bu yetenekle bu başarı mevcuttur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 21:30:33
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?