30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

BM temsilcilerinden protokole ziyaret

NİĞDE'DE BM TEMSİLCİLERİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Zeynep Burcu Yavuz, Türkiye'ye özellikle de Niğde'ye gelen sığınmacı ve mültecilerin oldukça şanslı olduğunu söyledi.

Göçmen ve mültecilerin durumunu yerinde değerlendirmek için Niğde'ye gelen BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Zeynep Burcu Yavuz, Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği Niğde Temsilcisi Sosyal Çalışmacı Recep Korkut ile birlikte protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. İlk olarak Niğde Valisi Alim Barut'u ziyaret eden heyet, ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Polat Kara ve Hanlar İden, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan ile Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Bürosunu ziyaret ederek mültecilerin durumları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Niğde'deki göçmen ve mültecilerin durumunun Türkiye ortalamasının üstünde olduğu değerlendirmesini yapan BM Temsilcisi Zeynep Burcu Yavuz, iki gün süren Niğde ziyaretinde kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğinin mülteciler açısından memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Siyasal, ekonomik ve sosyal duyarlılık tek tek bütün kurumlarda ve Niğde halkında var. Türkiye'nin tarihinden, inançlarından ve kültüründen gelen bir ev sahipliği görünüyor. Bu anlamda Türkiye'ye özellikle de Niğde'ye gelen sığınmacılar ve mülteciler oldukça şanslılar. Ben bu vesileyle mültecilere ve sığınmacılara gösterdiğiniz yakınlıktan ve yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Niğde Temsilcisi Sosyal Çalışmacı Recep Korkut ise, Niğde'nin resmi kurumlar ve gönüllüler olmak üzere mültecileri sahiplenme noktasında örnek bir il olduğunu ifade ederek, “Niğde'de yardımlaşma kültürü çok köklü ve bu bir miras. Bunun bütün Niğde halkı için övünç kaynağı olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 17:26:03
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?