30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Bor sele teslim oldu

Niğde'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yağmur, sel baskınlarına neden oldu.

Bor ilçesine bağlı Havuzlu köyünde sağanak yağış sonucu meydana gelen selde ev ve ahırlar ile tarım arazileri zarar gördü. Sabah erken saatlerde olay yerine giden Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Öztürk, "Son günlerde ülkemizde etkili olan yağışlı hava ilimizde de dün geceden beri etkili olmaktadır. Yağış sonrasında bazı köylerimizde tepelerden biriken su neticesinde sel meydana gelmiştir. Sel nedeniyle herhangi bir can kaybımız yoktur. Bu sevindiricidir. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir. İl Özel İdare ekiplerimiz de su altında kalan ev ve ahırlarda tahliye çalışmalarını sürdürmektedir. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Selden dolayı zarar gören vatandaşlarımızın yarası en kısa süre içerisinde sarılacaktır" dedi.

Sel sularının etkisini gösterdiği merkeze bağlı Hacıbeyli beldesinde ise, 40 evde hasar oluştuğu, bazı evlerin kısmen yıkıldığı öğrenildi. Sivil Savunma, Tarım, Bayındırlık ve İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekipleri ile iş makinelerinin sevk edildiği beldede, tahmini 2 milyon TL civarında maddi hasar oluştuğu kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?