2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Bor'un kitabı çıktı

Ömer Fethi Gürer’in Niğde’nin Bor ilçesinini anlatan kitabı yayınlandı. 595 sayfadan oluşan kitapta Bor ilçesi,Tarihi, doğal,otantik yaşamı tüm detayları ile yer aldı.

Ülkemizde bir ilçe ile ilgili yapılan en etaylı çalışmalar arasında gösterilen Kitapta Bor ilçesindeki doğan ünlüler,lakaplar, mesleklere göre önemli isimler, halk arasındaki şakalar, fıkralar gibi detaylarda bulunuyor.

Kitabın yazarı Ömer Fethi Gürer kitap ile ilgili şunları söyledi:

"Yaşam bir başlangıcı ve sonu var.İnsan için bu süreç belli bir aralığa denk geliyor. Yarına yaşayacak kalacak olan ise bırakılan eserler, bu açıdan kitap en güzel çalışmalardan biri, Bor ilçesi ise Çocukluk yıllarımın geçtiği farklı zenginlikleri ile dikkat çeken özelliği olan bir yerleşim yeri. Bu ilçe ile ilgili geçmişte yazılan kitaplar çalışmalarda var. Ben bu kitapta daha detay ve ayrıntıy indim. Özellikle Niğde için Aydınlar Kenti denir belkide bu kitap bir ilçeside olsa Bor adına belge niteliği taşıyor.Çünkü Kitapta araştırdıkça ve yazdıkça gördüm ki sayısı çok fazla yazar, doktor,avukat,mühendis, sanatçı var. Tamamını derlemek olanağım olmadı.Yazmak işini keyf aldığım için amatörce yapıyorum. O nedenle geçimim içim işimi yaparken gelecek içinde bu kitabı yazmaya çabaladım. Beş yıldır basılmasını bekliyordum"

BOR ŞEHRİ kitabında kasabadan kente tarihi derinliklerden Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet sürecine ayrıntıları ile yer verilirken Ömer Fethi Gürer, Niğde ve Bor ile ilgili 1978 yılında Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde muhabir iken yazdığı haberleri de başlıkları ile kitaba aldı.

Gürer, 900 adet basılan kitabı öncelikle kütüphane ve Üniversite gibi kurumlara göndereceğini söyledi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 10:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?