2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Bu okulda sigara içilmiyor

Niğde’de Remide Yılmaz Atabek Lisesi öğretmenleri, öğrencilere örnek olmak amacıyla ortak bir karar alarak hep birlikte sigarayı bıraktı.

Remide Yılmaz Atabek Lisesi öğretmenleri, 2004-2005 eğitim öğretim yılı başında aldıkları kararı uygulamaya geçirdi. Sigara içen öğretmenler, öğrencilerine örnek olabilmek için sigarayı bıraktı. Bu sayede okulda sigara içen öğretmen ve personel kalmadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğretmenlerin başlattıkları bu kampanyanın önce Niğde’deki diğer okullara, ardından tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini vurgulayarak, milli eğitim camiasının her zaman öncülük görevini yerine getirdiğini savundu. Okuldaki öğretmenlerin ilk önce öğretmenler ve görevli personel arasında sigara içmeme kampanyası başlattığını ifade eden Yaşar, zaman içerisinde kampanyanın meyvelerinin alındığını ve şu anda okulda hiç kimsenin sigara içmediğini söyledi.

Yaşar, "Öğretmen atamaları konusunda bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Öğretmen arkadaşlarımız atama yönetmenliğindeki belirtilen şartlara göre okullara tayin ediliyorlar. Ancak buraya gelecek öğretmen arkadaşlarımız çoğunluğa ister istemez uyacaktır, inşallah bu okulumuza sigara içen öğretmenlerimiz gelir de buradaki arkadaşları örnek alarak, bir an önce sigarayı bırakmış olurlar. Bu da bizim ve onlar için bir kazanç olur" dedi.

Kampanya hakkında bilgi veren Okul Müdürü İbrahim Yiğit ise 2004-2005 eğitim-öğretim yılı başında öğretmenler kurulu toplantısı yaptıklarını ve orada öğretmenlerin öğrencilerine karşı örnek davranışlar sergilemesi kararını aldıklarını belirterek, yeşilay ve rehberlik dersi öğretmenlerinin ’Nasıl bir öğretmen profili istersiniz?’ konulu anket çalışması ile sigarayla mücadele kararı aldıklarına değindi.

Yiğit, "Önce, okulda öğrenciye açık alanlarda sigara içilmemesi kararını aldık. Sağolsun bazı arkadaşlarımız bu konuya riayet ettiler. Sigarayı bırakamayan arkadaşlarımız için de ikinci kata sigara içme odası, bizim tabirimizle tecrit odası yaptırdık. İçenlerle içmeyenler arasında muhabbet kopukluğu bir tercihi ortaya çıkarttı ve öğretmenlerimiz 10 dakikalık teneffüs arasında ya bizimle birlikte olacaklar çay içerek dinleneceklerdi ya da tecrit odası olarak tabir ettiğimiz sigara odasına giderek kendi başlarına sigara içeceklerdi. Sağolsunlar onların tercihi bizlerle beraber olmaktan yana oldu ve bütün arkadaşlarımız sigarayı bu vesile ile bıraktı" diye konuştu.

En son sigarayı bırakan kimya öğretmeni Bayram Özer de sigara içtiği zamanlarda kendisini toplumdan soyutlanmış olarak gördüğünü ifade ederek, sağlıklı ve saygılı toplumlar için sigarayı bırakma kararı aldığını söyledi.

Özer, "Okulda görev yapmaya başladığımda birçok arkadaşımız zaten sigara kullanmıyordu. Bizler için yapılan sigara içme odasına her çıktığımda kendimi toplumdan soyutlanmış gibi hissetmeye başladım. Sigara kullanan arkadaşlar olarak bizler de sigara içmeyi saygısızlık olarak düşünmeye başladık ve bu karara uymak zorunda kaldık. Bunun yanında sigara bize de çok zarar veriyordu. Sağlıklı ve saygılı bir yaşam için sigarayı bırakma kararı aldık. Öğrencilerimiz zaman zaman ’Öğretmenim çok kötü kokuyorsunuz’ diyorlardı ve çok üzülüyorduk. Artık öğrencilerimizle olan iletişimlerimizin bile daha sağlıklı olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?