4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Bu proje şiddeti bitirecek

Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu, "Aile İçi Şiddete Son" konulu projesini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, NİTSO toplantı salonunda düzenlediği programla tanıttı.

Niğde Valisi Alim Barut, protokol üyeleri, Baro Başkanı Osman Çimen, siyasi parti temsilcileri ve davetlilerin katıldığı programda, Niğde Baro Başkanı Osman Çimen, Niğde'nin nüfusuna göre aile şiddeti çok fazla olan bir İl olarak öne çıktığının tespit edildiğini söyledi.

Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayça Vulga Yıldız, Baro Başkanlığının öncülüğünde gönüllü meslektaşları ile temelini attıkları bu projenin amacının güçsüz olduğu için dövülen ezilen sözlü veya fiziksel tacize maruz kalan psikolojik baskı altında yıpranan sığınacak yeri, tutunacak dalı olmayan kadınların, çocukların yanında yer almak davalarını takip etmek olduğunu söyledi.

Konuşmasında projenin kapsamı hakkında da bilgiler veren Yıldız, "Öncelikle şiddete uğrayan kadın veya çocuğun 7 gün 24 saat ulaşabileceği baromuzun tahsis etmiş olduğu numaradan gönüllü avukat arkadaşımıza ulaşacaktır. Gönüllü arkadaşımız Baromuz tarafından tahsis edilen yerde şiddete uğrayan mağdur kadın veya çocuğumuzla görüşecek, bu sırada gerekirse kolluk kuvvetleriyle irtibata geçerek bu kişilerin güvenliği sağlanacaktır. Şayet şiddete uğrayan mağdurumuz güvenlik veya başka nedenlerle bulunduğu yerden ayrılamıyorsa gönüllü arkadaşımız kolluk kuvvetleriyle iletişime geçerek mağdurumuzun bulunduğu yerden güvenli bir şekilde alınmasını ve mağdurumuzun uygun görüşme ortamına getirilmesini sağlayacaktır. Var olan problem mağdur tarafından anlatıldıktan sonra gönüllü arkadaşımız proje kapsamında vereceğimiz desteğin içeriğini ve gerekli her türlü hukuki bilgilendirmeyi yapacaktır. Bu esnada ihtiyaç duyulursa mağdurun kendini rahat hissetmesi amacıyla psikolog arkadaştan yardım alınacaktır" dedi.

Yıldız, "Mağdur ile yapılan görüşmeye göre, Cumhuriyet Savcılığı ile irtibata geçilerek suç duyurusunda bulunulması, gerekli koruma tedbirlerinin alınması sağlanacaktır. Mağdur ile yapılan görüşmeye göre, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Yasa gereği uzaklaştırma kararının alınması gibi çeşitli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Mağdur ile yapılan görüşmeye göre, mağdurun isteği doğrultusunda T. M. K kapsamın da, boşanma, nafaka, velayet, tazminat gibi konulara dair bilgilendirme yapılarak gerekli davaların açılması sağlanacaktır. Şayet mağdur şiddete uğradığı ortama geri dönmek istemiyorsa mağdurun isteği doğrultusunda hareket edilerek valilikle irtibata geçilecek güvenli barınma ortamını sağlamak amacıyla mağdur Valiliğe veya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2012 Cumartesi 18:51:02
Güncelleme :12 Mart 2012 Pazartesi 15:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?