8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Bugün 19 Mayıs

NİĞDE'DE  19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Niğde'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ilk olarak sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na resmi kurum ve kuruluşlar tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra 5 Şubat Stadyum'unda düzenlenen resmi törenle devam etti.

Niğde Valisi Alim Barut beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte halkı ve gençleri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, dilden dile ve gönülden gönüle dolaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinden tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihidir” dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Eser, “Siz, Türk'e İstiklal sevdasını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, siz “Ya İstiklal Ya Ölüm" diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların ve siz Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürklerin neslisiniz. Unutmayınız ki binlerce şehit vererek kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanet edilmiştir. Bu emanet sizin en kıymetli hazinenizdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlk ve ortaöğretim okulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler beğeni ile izlendi. Niğde Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayrakları bayramı izlemeye gelenler tarafından hiç yere inmedi.

NİĞDE'DE  19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 14:22:01
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 14:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?