30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Bugün 'Dünya Süt Günü'

Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İtler, sütün bir içecek olarak değil, sağlıklı bir besin kaynağı olarak algılanması gerektiğini söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlamaları Niğde’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Okullarda ilköğretim seviyesindeki öğrencilere süt bilincinin aşılanması için programlar düzenleniyor.

Sütün, bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa kadar hayatın her evresinde vücut için en gerekli besin kaynaklarının başında geldiğini bildiren İl Sağlık Müdürü Bahattin İtler, günümüzde sadece bir içecek olarak nitelendirilen sütün aslında başlı başına bir besin kaynağı olduğunu söyledi.

İL Sağlık Müdürü İlter, “Süt her memeli canlının kendi yavrusunu beslemesi için en ideal besindir. Anne sütü, vücudundaki besin öğelerinin depoları dolu olan anneden, yeterli oranda süt alan her yeni doğan bebeğin normal büyüme ve gelişmesine yetecek besin öğelerinin tümünü karşılamaktadır. Bazen anneler yanlış inanışlar ve yanlış bilgiler nedeniyle bebeğine doğduktan sonra anne sütü vermemektedir. Bu yanlış uygulamalardan tüm anneler kaçınmalıdır” dedi.

Bebekken vazgeçilmez bir besin olan sütün, yıllar içerisinde yerini başka içeceklere bıraktığını ve gerektiği kadar tüketilmediğini ifade eden Bahattin İtler, “Bu durumda ilerleyen yaşlarda kemik erimesi gibi hastalıkların gelişimi için risk oluşturmaktadır. Türkiye’de kalsiyum, A vitamini ve riboflavini yetersiz tüketen bireylerin oranı oldukça yüksektir. Türkiye’de yıllık süt tüketim ortalaması yaklaşık 25-30 litre arasında gerçekleşirken, Avrupa’da bu oran 95 litreye kadar çıkmaktadır. Niğde’de ise bu rakam sadece 9 litre olarak belirlenmiştir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?