2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Büyük Usta Niğde'den sitem etti

Tiyatrodaki 62. sanat yılını kutlamak ve sevenlerine vefa borcunu ödemek için Türkiye turnesine çıkan Nejat Uygur, sağlığıyla ilgili çıkan haberlere çok üzüldüğünü belirterek, bir insanın ve bir sanatçının böyle istismar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi’nde sahne alan Nejat Uygur Tiyatrosu’na, Niğdeliler büyük ilgi gösterdi. Gösteriyi izlemeye gelen tiyatroseverler salona sığmadı. Bazı vatandaşlar bir koltuğa 3 kişi otururken, bazıları da gösteriyi yerde oturarak izledi.

Yaklaşık 2 saat süren gösteri sonunda, salonu dolduran tiyatroseverler Nejat Uygur ve ekibini ayakta alkışladı.

62. sanat yılını kutlayan Nejat Uygur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gerede’de sahne aldıktan sonra kontrol için hastaneye gittiğini ifade ederek, sağlık durumunun kötü olduğu yönünde çıkan haberlerin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Uygur, "Tiyatroda 62. yılıma giriyorum. Ben turnelere ’deplasman’ diyorum. Seyircimin beni yalnız bırakmaması beni çok hislendiriyor ve benim için büyük bir ödül. Bu turneler aynı zamanda vatandaşa vefa borcumdur" dedi.

Sağlığıyla ilgili haberlerin hayatının en büyük üzüntüsü olduğunu kaydeden Uygur, "Bir insan, bir sanatçı böyle istismar edilmez. Evet sesim kısıldı ama hiç konuşamayacak şekilde değil. Gerede’de oynadık. Tabi herkes gelmiş o an duyurmak için fazla bağırdık. Dönerken, Bolu yakınlarında bir sağlık kuruluşuna girdi., Doktorlarımız sağ olsun hemen ilgilendi ve reçete yazdı. Bu arada da arkadaşlar gelip sordular bana ’Nasılsınız?’ diye. Ben de ’Gerede’de oynadık, inşallah Bursa’da da oynayacağım’ dedim. Bir de baktık ki ’Nejat Uygur’un sesi kısıldı ve Bursa oyununu iptal etti’ yazılmış. Olur mu böyle bir vicdansızlık? Olay buydu. Görüyorsunuz, domuz gibiyim, oynayacağım da inşallah" diye konuştu.

Türkiye’deki en mutlu vatandaş olduğunu ifade eden Uygur, sevenlerinin hiçbir zaman kendisini yalnız bırakmadığına dikkat çekerek, "Ben kahkahayla doyuyor, alkışla yaşıyorum. Önümde dünyanın en zevkli mönüsü var, daha ne söyleyeyim. Hala bizi anlamak istemeyen batı dünyasına ve bütün dünyaya haykırmak istiyorum. En büyük Türkiye" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:53:10
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 13:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?