30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Çalışma Bakanı Dinçer Niğde'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ekonomik, sosyal güvenlik ve sağlık alanında yapılan reformlar gibi kamu alanında da büyük reformları gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Niğde İl Teşkilatı'nın olağan kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer burada yaptığı konuşmada, iktidarlarına ön yargılı davranan muhalefetin bile itiraz edemeyeceği olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.

Bir ülkenin içinde bulunduğu durumda gelişme gösterip göstermediğinin uluslar arası mukayese kriterleri ile belli olacağını kaydeden Bakan Dinçer, "Her ülkenin bir birine göre konumunu belirleyecek uluslar arası pek çok konu vardır. Bunlara
baktığımızda AK Parti'nin son 7 yıllık iktidarında nasıl bir gelişme gösterdiğini görmek mümkündür. Bunların en başında kişi başı Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) geliyor. Hepinizin bildiği gibi, GSMH 2 bin 220 dolardan 10 bin 500 dolara yükseldi. Bir başka kriter, GSMH ile şu anda Türkiye dünyanın 16., 17. ekonomisi konumundadır. Uluslar arası sanayi rekabet gücü bir başka kriterdir. Daha önceki yıllarda 60 ülke arasında 59. sırada yer alan Türkiye şu an 51. sırada. Yine uluslar arası insani gelişmişlik endeksinde daha önce 96. sırada yer alan ülkemiz 2006 verilerine göre 72. sıraya gelmiştir. Bebek ölümleri ve doğum sırasında anne ölümlerinde ülkemizde inanılmaz mesafeler kat edilmiştir. Her şeyi inkar etmek mümkündür. Ama uluslararası literatüre girmiş olan bu objektif kriterlerin mukayesesi görmezden gelinemez" dedi.

Bakan Ömer Dinçer, kamu alanında da büyük reformları gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade ederek, "Bizim ülkemizin gerçekleri ve sorunları var. Bu ülke sorunlarını bilmeliyiz ki, modern yönetim teknikleriyle çözebilelim. Eğer biz geleneksel yönetim anlayışıyla hala geçmişi denetlemeyi sürdürürsek geleceği kaybederiz. Bu açıdan bakıldığında AK Parti iktidarının ekonomik, sosyal güvenlik ve sağlık alanlarında yaptığı reformlarda olduğu gibi kamu alnında da büyük reformları gerçekleştirmemiz gerekiyor.Mutlaka ehil insanlarla çalışmamız gerekiyor. Dürüst, kamu kaynaklarını kendi parasından daha fazla daha hassas harcayacak insanlarla beraber olmalıyız. Biz AK Parti olarak kurumlarda görev verdiğimiz kişilerin emaneti yerine getirip getirmediğini, bu işi yaparken hassas davranıp davranmadığını denetleyecek mekanizmalar üretmeli ve iyi çalıştırmalıyız. Aksi takdirde bizim hayal ettiğimiz Türkiye'yi kurmak sadece hayal olacaktır" diye konuştu.

Bakan Dinçer, kongrenin ardından Niğde Belediyesine geçerek AK Partili Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Niğde İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Dinçer, Türkiye'nin önemli iplik ve halı üreticilerinden Birko A.Ş.'de incelemelerde bulundu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu ile bir süre görüşen Bakan Dinçer'e sektörün sorunları hakkında bilgi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bor İlçesi'ne geçerek 29 Mart'ta AK Parti'den Bor Belediye Başkanlığı'na seçilen Sıtkı Erat'ı tebrik ettikten sonra Niğde'den ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus dağlıoğlu IP: 78.164.253.xxx Tarih : 12.05.2009 10:45:59

babam 1988 2006 tarihleri'de tekelde kamu sektöründe çalıştı 2002'de kilis tekel suma fabrikasından tarsus suma fabrikasına tayın oldu tayın yol parası ödenmedi işçi sınıfın'da olduğu için aynı özellikte başka bir işçi memur alıyor işçi neden almıyor diye mahkemeye verdi almaya hak kazandı ve bu olay emsal teşkil etti 2002'den bu yana tayın olan bütün işçilerin parası ödendi baba'mın işyeri 2004'de özelleşti işçilerin birazı kamu sektörüne nakıl oldu gittikleri yerde daha önceki nakıl oldukları yol parasını aldılar ama babam'ı özel sektörde bıraktıkları için babam gile vermediler babam gilde mahkemeye verdi'ler 2 yıl'dan beri mahkeme sürüyo hala sonuç alamadı buna yetkililerden bir çare bulursanız çok çok sevinirim ilginize teşekürler tel:05442698570