6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Çanakkale 95 yıldır geçilmez!

NİĞDE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ

Niğde’de, Çanakkale Zaferi’nin 95. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Niğde Şehitliğinde yapılan törene Vali Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan kutlamalarda Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, bedeli canla ve kanla ödenen bu topraklarda şehitlerin emanetlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Demir, “Şehit vatan, namus ve kutsal değerleri uğruna ölen ruhunu Allah’a, bedenini toprağa sunan bir gül bahçesine girercesine kara toprağa giren kahramanlardır. Bu kahramanların emanetlerine sahip çıkmak şehit kanları ile yoğrulan bu topraklarda yaşayanların asli görevidir. Şehit ve gazi olmadan vatan olmaz. Vatan bir toprak parçasıdır ancak her toprak parçası vatan değildir” dedi.

1995 yılında teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen Piyade Komando Çavuş Savaş Temurtaş’ın acılı annesi Hanife Temurtaş ise gününü oğlunun mezarı başında geçirdi. Oğlunun şehadeti üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acısını hala yüreğinde hissettiğini söyleyen anne Temurtaş, “Hiç bir şey değişmiyor. Allah düşmanıma bile tattırmasın evlat acısını. Çok derin bir acı. Ne anne ne baba ne eş, bunların hiçbirisinin acısına benzemez bu acı” diye konuştu.

Şehitlik alanında yapılan törenin ardından etkinlik Kültür Merkezinde devam etti.

NİĞDE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 15:27:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?