8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Çete zanlıları adliyede

NİĞDE'DE ÇETE OPERASYONU

Niğde'den başlayarak toplam 5 ilde yapılan çete operasyonunda gözaltına alınan 51 kişiden 22'si adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Niğde'de bulunan suç örgütlerinin tespiti ve deşifresi amacıyla başlattığı teknik takip sonucunda Niğde, Adana, Aksaray, İstanbul ve Siirt illerinde yaptığı eşzamanlı operasyonlarda toplam 51 kişiyi gözaltına alarak Niğde'ye getirdi. Haklarında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, banka veya kredi kartlarını kötüye kullanmak suretiyle tefecilik yapmak ve

suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak gibi suçlamalar bulunan şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi. Burada ifadeleri alınan 51 şüpheliden 29'u serbest bırakıldı. Şüphelilerden aralarında 2 kamu görevlisinin de bulunduğu 2'si bayan toplam 22 kişi Niğde Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye çıkartılması sırasında yakınları polise direndi.

Adliye girişinde basın mensuplarının soruları üzerine sanıkların avukatı Bünyamin Çelik, dosya üzerinde gizlilik kararı bulunduğu gerekçesiyle bilgi veremeyeceğini söyledi.

NİĞDE'DE ÇETE OPERASYONU
NİĞDE'DE ÇETE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 13:06:05
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 13:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?