6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Cezaevinden kurban hizmeti

NİĞDE KAPALI CEZAEVİNDEN KURBAN HİZMETİ

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, başta Adalet Bakanlığı personeli olmak üzere birçok cezaevinin et ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Niğde Tarım Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nun her yıl olduğu gibi bu yılda Adalet Bakanlığı personeline ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik kurban hizmetlerine devam ettiğini belirten Soylu, bu kapsamda 100 adet büyükbaş ile 210 adet küçükbaş hayvanın Ankara Şaşmaz Acık Ceza ve İnfaz Kurumuna gönderildiğini bildirdi.

Gönderilen hayvanların tamamının satıldığını ifade eden Soylu, “Küçükbaş hayvan sayısını 350'ye çıkartacağız. Bayramın birinci günüde saat 14.00'de kadar kesim hizmetlerinin tamamını yaparak bitirmeyi planlıyoruz. Kurban hayvanlarını keserek poşetleyip ayrı ayrı sahiplerine teslim ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda 20'ye yakın personelimiz ve 40'a yakın hükümlümüzle birlikte hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Niğde'de de kesim yapacaklarını vurgulayan Başsavcı Soylu, “Niğde'de ki mezbahanemizde de kesim yapılacak. Burada 300'e yakın küçükbaş hayvanımız var. Bunlardan 200'e yakınını keseceğiz. Vatandaşlarımızdan büyükbaş hayvan talebi geliyor ama vatandaşa yönelik böyle bir çalışmamız şuan için yok. Çünkü Türkiye'nin birçok cezaevinin et ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Kurbanını kestirmek isteyen vatandaşlarımız da mezbahanemize gelerek buradaki kesim hizmetlerinden yararlanabilir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 16:01:05
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 16:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?