30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

CHP adayından sanayiciye çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer, sanayicilere bir çağrıda bulundu.

Gürer özellikle yaşanan ekonomik kriz ile Organize Bölgesinde işçi çıkarmaların yoğunlaştığını ve işini kaybeden gözü yaşlı insanların çaresizliklerini mahalle gezilerinde görerek büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

CHP Adayı Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi: "Krizlerde ilk akla gelen işçi çıkarmak olmaktadır. Zor şartlarda iş bulan binlerce işçi ülkemizde işsiz kalmıştır. Sanayicilerimiz kriz etkisi ile sıkıntı yaşadıkları bir gerçektir. Görünen o ki kriz teğet geçmemiş delip geçmektedir. İşten çıkarmalarda kimi zaman keyfiliklerin olduğu yönünde iddialarda dinlemekteyim. Ancak hiçbir sanayicinin kriz bahanesi ile işten işçi çıkarmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. Buna karşın zor bir sürecin geldiğini gören sanayici tedbir alamaya yönelmektedir. Siftahsız dükkân kapatan esnafımız vardır. Buna birde işten çıkarılan çalışanlar eklenmiştir.. Özellikle son aylarda önemli bir işçi çıkışı yaşanmaktadır. İnsanlarımız aç ve açıkta yaşama savaşı verdiği gezdiğim mahallerde yerinde şahit olmaktayım..

Sanayicimiz işçi işten çıkartırken ne olur bin düşünsün. Sıkıntıyı paylaşarak sorunları aşma yönünde dayanışma yapmalıyız. Siyaseti belirli çıkışların önüne koyan anlayış gerçekleri toplumdan gizleme gayreti içindedir. Ancak geldiğimiz noktada güneş balçıkla sıvanmayacak halededir. Bor’da yaşanan her alanda gerileme, el sanatları yok edilmesi, üretken bir toplumdan tüketici bir topluma dönüşmemiz yanında birde çalışanların kriz ile işini kaybetmesi acıları katlamaktadır. Mahalle aralarında gözyaşları ile işsiz kalanların anlattıkları yürek parçalar haldedir. Bu gidiş yokluk ve yokluğadır. Bunun yolunu aşmanın en önemli unsuru da önder ve üretken bir belediyecilik anlayışlıdır. Yeniden tek tek üretkenliğe yönelmemizde belediye olarak önderlik edeceğimiz çok çalışma ve düşünce vardır."
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 21:59:19
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 22:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?