30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

CHP heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya giden Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe örgütünden oluşan heyet Anıtkabir ziyaret etti.

CHP Bor İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş, İlçe Saymanı Abdullah Tuğrul ve parti üyeleri Hacı Çopur, Erdal Gevrekçi, Hüseyin Yalçın, Kenan Zımba ile Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Kızılca dernek Başkanı Ahmet Efe, Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer, Bor'da üç dönem Belediye başkanlığı yapmış olan Mühendis Abdülkadir Sakarya’dan oluşan heyet Anıtkabirde Atatürk ve İsmet İnönü mozoleleri ziyaret ettiler.

Anıtkabir kuleleri, Atatürk özel eşyalarının yer aldığı müze ile Atatürk kazandığı zaferlerin anlatıldığı bölümleri tek tek gezdiler. Müze ziyaretçi defterine duygularını yazan heyet üyeleri Atatürk’ün yolunda yürüyeceklerini ve onun değerlerinin koruyucusu olduklarını belirttiler.

Atatürk ve İsmet İnönü ‘nin mozelelerinde saygı duruşunda bulunan heyet üyeleri ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadılar. Başkan Abdulkadir Sakarya Anıtkabir’in her ailenin mutlaka görmesi gerektiğini belirtip, 'Müze ile bir tarih yeniden canlandırılmış' dedi.

Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer, yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Atatürk naaşının bulunduğu Anıtkabir’de duygulanmamanın mümkün olmadığını belirterek "Yaşadığımız topraklarda yeniden var olma sürecimizin canlı bir anlatımı sunulan müze ile Atatürk’ün nereden nereye ülkeyi taşıdığı çok güzel anlatılmış. Mutlaka her çocuk ve genç bu toprakların nasıl kurtarıldığını anlamaya ve verilen mücadele de başarılması zor her alanda nasıl atılım yapıldığını anlamaya mutlaka Anıtkabir’e gitmelidir" diye konuştu.

CHP Bor İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş’da Atatürk ilke ve devrimlerinin takipçisi olarak huzurunda saygı ile eğildiklerini ifade etti. Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser’de Atatürk’e olan bağlılık ve ona olan hayranlıklarını dile getirdi

Kenan Zımba/Bor
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 11:28:12
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 11:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?