2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

CHP'li eski başkan hukuk savaşını kazandı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav imzalı faksla Niğde İl Başkanlığı görevinden alınan Tevfik Caymaz, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davayı kazandı. Dava sonunda Türkiye’deki bütün siyasi partilere örnek olacak bir kararın alındığını söyleyen Caymaz, hukukun üstünlüğünün hiç kimse tarafından tartışılamayacağını belirtti.

Caymaz, parti içinde hukuku işletmeyenleri mahkemeye vermek zorunda kaldıklarını ve mahkeme kararı ile il teşkilatının olağanüstü toplantı yapacağını söyledi. Parti içerisinde büyük sıkıntılar bulunduğuna dikkat çeken Caymaz, genel merkezin kendisiyle birlikte il ve ilçe teşkilatlarını da görevden alındığını, ancak kendisini suçsuz bulan İl Disiplin Kurulu üyelerinin de partiden ihraç edildiğini ifade etti. Caymaz, "Bizi suçsuz bulan İl Disiplin Kurulu üyeleri partiden ihraç edildi. Hatta o kadar ileri gidildi ki, 21 Ağustos 2004 Cumartesi günü vefat eden Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Şahin arkadaşımız bile ölümünün üzerinden 9 ay geçmesine rağmen partiden ihraç edildi" dedi.

Merkez Yürütme Kurulu’nun, kendilerini suçsuz bulan İl Disiplin Kurulu üyelerini 11 Mayıs Çarşamba günü partiden ihraç ettiğini fakat ihraç gerekçesi olan dilekçenin 12 Mayıs Perşembe günü verilmesinin çok manidar olduğuna işaret eden Caymaz, "Arkadaşlarımızı görevden ve partiden ihraç ediyorlar, ancak ihraç gerekçesi dilekçe karar tarihinden bile ileri tarihli. Ben ve benim gibi düşünen milyonlarca CHP’li inanıyoruz ki, bir hukuk devleti olan ülkemizde hukuku çiğnemeye kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Caymaz, Niğde Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı emsal göstererek, görevden alınan merkez ilçe yönetim kurulunun göreve iade edilmesi ve yetkisiz yönetim kurulunun yaptığı kongre çalışmalarının tedbiren durdurulması istemiyle aynı mahkemeye dava açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 13:01:43
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 15:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esat arıtürk IP: 85.98.103.xxx Tarih : 14.06.2005 17:33:28
sayın başkanın vermiş oldugu hukuk mucadelesınden dolayı, kendısını kutluyor chp genel merkezını hukuka uymaya davet edıyoruz.