30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

CHP'li Gürer'e bayan desteği

Cumhuriyet Halk Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer’in kadınlar için düzenlediği toplantıya yüzlerce kadın katıldı.

Bor Tarihinde ilk kez CHP düzenlediği kadın toplantısında kadınlar salona sığmadı. Ek sandalyelerin taşındığı toplantıda onlarca kadın ayakta konuşmaları izledi. Sık sık sloganlarla kesilen toplantıda CHP Adayı Ömer Fethi Gürer katılımcılara teşekkür etti ve yaptığı konuşmada yokluk yoksulluk tehlikesinin giderek arttığa dikkat çekti.

Üretim toplumundan hzıla tüketim toplumuna dönüşüyoruz diyen Gürer bir paket sigara ile bir cep telefonu olanın aylık yaklaşık üç yüz milyon sabit gideri olduğuna vurgu yaparak bizi üreten olmaktan alıkoydular. Tarımı hayvancılığı el sanatlarını tükettiler. Pazarlarımızı değerlerimizi yok ettiler. Evde üreten kadınımızı yaptığı işten alıkoydular. Giderek yoksullaşıyoruz. Köyden göç edip gelenlerde kentte köy yaşamı yaşatmaktan kurtarmıyoruz. Sosyal Kültürel gerilememiz devam ediyor. İnsanlarımızın aş ve iş sorunu büyüyor. Kendi ölçeğim de memleketimin insanı yokluğa yoksulluğa giderken benim evimde huzurlu oturmam mümkün olamazdı. Geldim elimi taşın altına koydum. Ev ev gezdiğimizde kadınlarımızda bir ışık gördüm. Çocuklarının kendilerinin geleceğine sahip çıkıyorlardı. Bu sürece kadının el koyması beni duygulandırdı. Umutlandırdı. Kadınlarımızda gördüğüm ışık 29 Mart seçimlerinde oya dönüştüğünde sorumluluğumun daha da artacağını biliyorum. Diğer parti adayları için hiçbir yerde olumsuz söz etmedim etmemde. Onlarda memleket çocuğu ama ben 0tuz yıldır bu memleketin sorunlarını köşe yazılarında dile getiren bilen ve bu memleketin kitabını yazan olarak diyorum ki bu ortamda benim memleketimin bana ihtiyacının olduğunu düşünmesem aday olmazdım. Ama sorunların arttığını görünce elimi taşın altına koymamın gerektiğini düşünerek huzurunuza aday olarak geldim. Bana oy verdiğiniz için asla sizi utandırmayacağım. Asla pişman etmeyeceğim. Hangi görüşten hangi dilden hangi bölgeden olursa olsun tüm insanlarımızı sahipleneceğim. Parti ayrımı yapmadan tek bir amaç için çalışacağım.O da Memleketime hizmet olacaktır. Bu süreçte ilk kez bayanları seçilecek yerlerde belediye meclisine aday gösterdim Çünkü ben bu memlekete kadın eli değdiğinde daha farklı sonuçların doğacağına inanıyorum. Kadınlarımızla belediyemizi daha güzel yöneteceğiz. Bir kez daha yinelemek isterim ki ayrımsız belediye başkanlığına ve hizmete talibim dedi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 10:45:56
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 11:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram ali kahraman IP: 78.162.202.xxx Tarih : 11.03.2009 18:27:47

ben niğdeliyim ama tokatta esnafım ömer beyi tokatta tanıdım 2, 3sene evvel samimiyetimle söylüyorum bu adamın ilerisi parlak dedim kardeklerime ,   siyasiler bu adamı tanımıyormu dedim  keşfedilmemiş bir ruh var dedim borlu hemşerilerim çok şanslı keşke bizim çamardıyada böyle başarlı bir lider olsa söke söke alır valla başarılar dilerim TOKATTAN SELAMLAR