30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Çiftçilere ilaçlama uyarısı!

Niğde Tarım İl Müdürlüğü, meyve üretiminde kalitenin korunması ve artırılması için çiftçileri ziraat takvimine uymaları konusunda uyardı.

Niğde'nin tarım kenti olduğunu vurgulayan İl Tarım Müdürü Cemil Usanmaz, üretimin korunması veya artırılması için oluşturulan ziraat takvimlerine uyulması halinde çiftçilerin bir çok zararlı ve haşereden korunabileceğini belirtti.

Elma, armut, kiraz, ayva, kayısı, badem, erik ve ceviz gibi meyve ağaçlarında görülen tırtıl zararlısı ile mücadele zamanının geldiğini dile getiren Usanmaz, “Yaprak büken olarak bilinen tırtıl zararlısı, ürünün kalitesini olumsuz etkilemekte ve üretim miktarını da düşürmektedir. Bu ve buna benzer birçok mücadele yöntemi ve zamanı, özel hazırlanan ziraat takvimi kitaplarında yer almaktadır. Çiftçilerimizden ricamız, zararlılarla bilinçli mücadele etmeleridir. Böylece hem kendi ve son tüketicinin sağlığını, hem de ürünlerindeki kaliteyi korumuş olacaklardır” dedi.

Usanmaz son olarak yapılacak kimyasal mücadelede ruhsatlı ilaçların kullanılmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?