2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Çiftçilere yeni umut kaynağı!

Niğde’de halen ekilmekte olan hububat çeşitleri yerini daha yüksek verimli, kaliteli ve kuraklığa dayanıklı çeşitlere bırakıyor.

Niğde Tarım İl Müdürlüğü bu amaçla 10 adet yeni buğday ve arpa çeşidini çiftçi şartlarında denemeye aldı. Denemeye alınan ekmeklik, makarnalık, bisküvilik buğday çeşitleri ile yemlik ve maltlık arpa çeşitlerinden hasat sezonu sonunda bölge ve iklim şartlarına uyan kaliteli ve yüksek verimli çeşitler çiftçilerin kullanımına sunulacak.

Daha önce üretim gösterisi yapılan 2 buğday ve 2 arpa çeşidinden alınan sonuçlar, Niğdeli çiftçilerin yüzünü güldürürken, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar ile Bayraktar 2000 buğday çeşidi ile Aydanhanım arpa çeşidinin ekimi için yayım çalışmalarına başlandı.

Yapılan çalışmalarda Bayraktar 2000 çeşidinin aynı grupta yer alan ve yıllardır çiftçilerin kullanmakta olduğu Gerek-79 buğday çeşidine göre verim ve kalitesinin daha yüksek, kuraklığa dayanıklılığının da daha iyi olduğu anlaşıldı. Bu çeşidin son yıllarda kuraklık nedeniyle kıraç tarım arazilerinde ekim yapmak istemeyen çiftçiler için yeni bir umut kaynağı olması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat innice IP: 85.105.208.xxx Tarih : 23.11.2008 14:17:53

ben 3 senedir buday ekiyorum buday desdeklemesini sevmedim yaptırnası cok zor 2 sefernigdeyegeliyom gidiyom destek için verdiniz parayıyı fazlasını harcıyorum bunu tohumu satarkene ucuz satsanızda bizlere gitgel yaptırmasanız olmazmı