4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Çiftçinin yüzü gülecek

Kasım ayında yaşanan don afetinden zarar gören patates üreticilerinin yüzünü güldürecek destek düzenlemesi 6 Haziran tarihli resmi gazetede yayımlandı.

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin büyük gayret sarf ettiği patates üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi için nakdi destek verilmesine dair Kararnamenin Resmi Gazetede yayınlandığı ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı, patates ürünlerinin yüzde 30 ya da üzerinde zarar gördüğü don afeti mağdurlarının rahat bir nefes alacağı kaydedildi.

Desteğin çıkmasında büyük çabaları olan AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, afetin ilk gününden itibaren üreticilerin sıkıntılarını Meclis'e taşımış ve sürekli Bakanlarla yakın temasta olmuşlardı. Sorunu gündemden düşürmeyerek ciddi adımlar atılmasını sağlayan Alpaslan Kavaklıoğlu, son olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüştü.
Kasım ayında meydana gelen don afeti nedeniyle patates ürünleri zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilere telafi edici destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin kararnamenin 2 Mayıs tarihindeki Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek imzaların atıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla da yürürlüğe girdiği bildirildi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konuyla ilgili açıklamasında “2011 yılında meydana gelen don afetleri nedeniyle patates ürünleri zarar gören çiftçilere telafi edici destekleme ödemesi yapılmasına dair kararname Bakanlar Kurulunda görüşüldü. resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi ve çiftçilerimiz Ziraat Bankası aracılığıyla dekar başına 200 TL nakdi destek alabilecekler.” dedi.

Kararname'de 1 kasım 2011 - 15 kasım 2011 tarihleri arasında don afetine maruz kalan Niğde, Bitlis, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Van ve Aksaray illerinde patates ürünlerinin yüzde 30 ya da üzerinde zarar gördüğü il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen 2011 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere (kamu tüzel kişileri hariç) dekar başına 200 TL don afeti desteği ödeneceği belirtildi. Don afeti desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler sözkonusu kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat edebilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 13:41:34
Güncelleme :12 Haziran 2012 Salı 19:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?