3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Çiftehan'da sıcak su rezervi bulundu

Sıcak suyu ve kaplıcaları ile ünlenen Niğde'nin Çiftehan beldesinde yeni sıcak su sondajı çalışmalarında yüzler güldü. Vali Sebahattin Öztürk, bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan beldesindeki sıcak su rezervlerine yenisi eklendi. İller Bankası kaynaklarıyla yapılan sondaj çalışmalarında 86 metre derinliğe inilirken, 43 derece sıcaklığında sıcak su kaynağı tespit edildi.

Sondaj çalışmalarından olumlu sonuç alınması üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Vali Sebahattin Öztürk'e, Ulukışla Kaymakamı Hakan Şen ve İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal eşlik etti.

Saniyede 10 litre su rezervi olan sondajın bölgenin turizm pastasındaki payını sağlamlaştırması için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, “Ekiplerimiz şu ana kadar 86 metre derinliğe ulaştı ve 43 derece sıcaklığında sıcak su bulundu. Saniyede 10 litre su veriyor olması sevindirici. Sondaj çalışmalarının 400 metreye kadar ineceği söyleniyor ancak ideal sıcaklığa ve su rezervine daha önce ulaşılırsa sondaj çalışmaları erken bitirilebilir” dedi.

Bulunan yeni sıcak su kaynağının oldukça sevindirici olduğuna değinen Vali Sebahattin Öztürk, “Daha öncesinden iki kuyu denemesinde bulunulmuş ama istenilen sonuç alınamamıştı. Ancak yine de bölge hakkında jeolojik açıdan önemli bilgilere ulaşma imkanına sahip olmuştuk. Üçüncü denemede sıcak suya ulaşılmış olması bizim acımızdan çok daha sevindirici oldu. En azından devletin imkanları boşa gitmemiş oldu. Önceki kuyudan saniyede 20 litre sıcak su alınıyordu, yeni sondaj ile su rezervi yüzde 50 artmış oldu. Bu oranı daha da yükseltmek için yeni sondaj çalışmaları da yapabiliriz” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?